Luna Maya

“Nak masuk Syurga..” Hasrat jumpa Ustazah Asma’ termakbuI, lfa Raziah menangis terharu

Baru-baru ini, penyanyi sensasi, Ifa Raziah meluahkan rasa sebak dan terharu apabila dia akhirnya berpeluang untuk berjumpa dengan pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Menerusi video yang dimuat naik oleh Ifa di laman TikToknya, dia kelihatan terkejut lalu menangis sebaik sahaja menerima kunjungan daripada Ustazah Asma’ Harun di sebuah bilik.

Difahamkan, Ifa sudah lama menyimpan hasrat untuk berjumpa dengan Ustazah Asma’ tidak menyangka pihak Dexandra telah merancang untuk melakukan kejutan buat dirinya.

Malah, perjumpaan tersebut itu juga adalah bertujuan untuk menjernihkan kembali keadaan yang sebelum ini Ustazah Asma’ pernah menegur Ifa mengenai hukum agama.

Ujar Ustazah Asma’, beliau tidak mahu sebarang salah faham berlaku di antara mereka dan mahu hubungan yang baik terjalin tanpa persengketaan.

“Kita akan jadi tak tenang bila ada masalah dengan seseorang, walaupun kita buat benda yang baik tapi guna cara tidak baik, ia tak akan beri ketenangan dalam jiwa,” kata Ustazah Asma’.

Susulan itu, menerusi perjumpaan tersebut Ifa dan Ustazah Asma’ sudah memohon maaf andai selama ini pernah mengguriskan hati mana-mana hati pihak dan berharap apa yang terjadi mempunyai hikmah disebaliknya.

Dalam pada itu, rata-rata netizen sebak serta kagum akan sikap rendah diri yang ditunjukkan oleh Ifa yang menghormati Ustazah Asma’.

Malah, netizen turut mendoakan agar pertemuannya bersama pendakwah yang disegani ramai itu menjadi salah satu asbab supaya Ifa berubah menjadi seorang muslimah yang lebih baik berbanding sebelum ini.

TONTON VIDEO : SILA KLIK DI SINI

Sumber: TikTok @ifa_raziah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *