Luna Maya

Tular Rakaman Pemuda dikecam teruk gara2 berlagak tayang sijil vksinasi ketika dine in

PETALING JAYA – Gel4gat sekumpulan lelaki seolah-olah berbangga dapat menikmati hid4ngan di sebuah kedai makan sambil menayang sijil digital v4ksinasi pada telefon pintar masing-masing dikec4m netizen baru-baru ini.

Berdasarkan sebuah video berdurasi 13 saat yang dikongsi @Jamalhujan di TikT0k, kelihatan sekumpulan lelaki menunjukkan sijil digital v4ksinasi sambil menikmati hidangan di atas meja.

Menerusi video itu, dia merakam gel4gat rakannya yang gembira apabila akhirnya dapat mel4kukan akt1viti ‘dine-in’ setelah beberapa bulan ‘berkurung’ di rumah.

Perkongsian tersebut, mer4ih 1.8 juta tontonan dan 7,363 komen pengguna sosial media yang memb3rikan pelbagai re4ksi terhadap sikap ‘angkuh’ dan disif4tkan tidak menjaga s3ns1t1v1ti orang ramai.

“Penyebab merebak j4ngkitan C0vid-19, walaupun dah cukup dos duduk rumah sahaja,” kata @AmirAshraff

“Jagalah sikit hati orang ramai, walaupun dah lengkap dos tak perlu menunjuk-nunjuk sijil itu,”@SulaimanZabyy

“Budak-budak baru dapat sijil v4ksin, janganlah berl4gak macam dia seorang ambil v4ksin,” @Ilasuhaila

Perkongsian itu mendapat perhatian orang ramai kerana banyak individu yang masih belum lengkap v4ksinasi. – K! ONLINE

“Biar la mereka.. tu cara mereka utk rasa bahagia.. bukan mereka menyusakan sesiapa pun dgn berbuat mcm tu.. setakat tayang sijil jer pun bukan kacau org…
Korg buat la cara korang sndiri biar la mereka dgn cara mereka yg pnting tak susahkan sesiapa… benda simple pun nak kecoh…” 
– Mann

“Betul lah tu niat dia nak mudahkan polis nak check dah cukup vaksin belum, org dikeliling pun tak risau” – Khata

“Ala rilek la mcm org baru pass ujian jpj, jalan² cari roadblock nak tunjuk lesen baru dapat hehehe” –Bob

“Undang undang suruh tunjuk! So dia tunjuk terus senang! Pihak peguatkuasa pun x banyak kerja nanti!” – Kamal

Perkongsian itu mendapat perhatian orang ramai kerana banyak individu yang masih belum lengkap v4ksinasi. – K! ONLINE

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published.