Luna Maya

“Abang Nak Melur Tak Malam Ni?”- Skrip Drama Melayu Dikira Melampau Dan Memalukan Akhirnya Mnerima Padah Dikecam Ntizen

Kita sudah boleh bangga dengan kemunculan filem seperti Mat Kilau yang bangkitkan semangat pahlawan. Apa yang kita masih belum bangga adalah apabila masih banyak drama melayu yang lebih banyak tunjukkan perkara negatif berbanding positif.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi video dimuat naik itu, skrip antara Melur dan Firdaus itu dikatakan mengandungi unsur ‘softp0rn’ serta ‘double meaning’.

“Melur lagi suka tengok muka abang, badan abang. Abang nak Melur tak malam ni?” – Skrip yang digunakan.

Ramai netizen meluahkan rasa kurang senang mereka melalui ruangan komen di mana rata-ratanya menekankan tentang unsur lucah pada skrip tersebut.

Ada yang menyuarakan tentang program lawak yang mempunyai ‘double meaning’ dikecam habis-habisan tetapi drama Melayu sekarang pula semakin ke arah itu juga.

“Sepatutnya nama cerita ni bukan melur untuk firdaus sebb cerita ni dialog dia lebih kepada softporn.. Yg sesuai untuk tajuk cerita ni TELUR UNTUK MELUR..” – Fatehah

“Sweet apa macam ni?
Obvious sgt lucah dan tak bermoral. Cemana boleh lepas tv3 ni” – Nur Dahlia

“Apabila dialog2 suami isteri sebantal menjadi normalisasi utk dipertontonkan…apa harapan netizen pd industri seni ni? Apa peranan media pd masy? Maksiat boleh menghalalkan cara?” – Huda

“Tak ikot cerita ni, nk tanya, ni scene yg di cut atau mmg tayang dekat tv? Ni dah tahap softporn. Klu budak2 tgk, pastu dok tiru ayat2 ni, perbuatan ni. Aduhai, rosak. Sgt tak sesuai. Takde ke badan/entiti yg tapis penggunaan ayat2 dlm drama ni?” – Suriani

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Sumber Om

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *