Luna Maya

Video: “Siti Sarah dah ditidurkan..” InsyaAIIah, AIIah Akan Mendengar Rintihan Dan Permintaan Kita

“Sarah dah ditidurkan. Minta tolong doakan dia,” kata pengurus Siti Sarah, Nana Mohamad Rom mengulas situasi terkini penyanyi terbabit.

Menurut Nana, sebagai alternatif bagi mendoakan kesejahteraan penyanyi itu, majlis bacaan Yassin diadakan tengahari ini yang dipimpin oleh Imam Muda Asyraf.

“Ini adalah inisiatif kami sebagai rakan-rakan untuk pinjamkan kekuatan kepada Sarah dan juga bayi di dalam kandungannya.

“InsyaAllah, Allah akan mendengar rintihan dan permintaan kita,” katanya.

Video: “Siti Sarah dah ditidurkan..” InsyaAIIah, AIIah Akan Mendengar Rintihan Dan Permintaan Kita

Pada pagi hari ini, Siti Sarah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini, akibat tahap oksigen tidak stabil.

Perkara ini dimaklumkan oleh suaminya pelawak Shuib yang memberitahu, keadaan Siti Sarah juga tidak berapa baik selain memohon doa kesembuhan isteri dan bayi dalam kandungan.

Assalammualaikum Salam Jumaat semua,Pg td isteri sy telah dimasukkan ke ICU di sebabkan 0ksigen yg tak berapa stabil dan keadaan dia yg tak berapa baik.SY MOHON DIHARI BAIK,HARI

JUMAAT,DOAKAN SARAH DAN ANAK DLM KANDUNGAN, SEMOGA DIPERMUDAHKAN URUSAN DAN SEMOGA ALLAH BERIKAN KEKUATAN UTK MEREKA.SEMOGA ALLAH MERAHMATI KITA SEMUA,AMIN

Video: “Siti Sarah dah ditidurkan..” InsyaAIIah, AIIah Akan Mendengar Rintihan Dan Permintaan Kita

Sementara itu, suaminya pelawak Shuib Sepahtu memohon orang ramai mendoakan kesejahteraan istri serta ank dalam kandungan.

“Assalammualaikum semua. saya mohon doakan istri saya Siti Sarah Raisuddin. Doakan semoga dia dan anak dalam kandungan diberi kesihatan kembali dan dipermudahkan segala urusan. Allah Maha Segala-galanya,”, tulisnya.

Shuib turut berkongsi video menunjukkan Sarah sedang mencium ank-ank sebelum dibawa ke h0spital.

Terdahulu, Siti Sarah dan Shuib serta tiga anak mereka, disahkan p0sitif C0VID.

Menerusi hantaran di laman sosial, Sarah berkata mereka sekeluarga menjalani ujian saringan selepas pembantu rumah mereka didapati p0sitif viru.s berkenaan, Ahad lalu.

“Dukacita dimaklumkan, kami sekeluarga positif C0VID. Ini semua ketentuan Allah. Kami menerima dengan hati yang terbuka dan lapang dada.

“Saya mohon semua mendoakan kami sekeluarga mengharungi kuarantin kendiri di rumah selama 14 hari ini.

“Kami serahkan semuanya kepada Allah,” tulisnya.

“Saya dan keluarga nak kekal positif dan melihat apa terjadi sebagai satu hikmah.

“Doakan kami segera sembuh,” katanya.

Dalam pada itu, Siti Sarah juga memaklumkan segala urusan perniagaan berjalan biasa dan dikongsi dalam IG.

“Untuk mengelak salah faham, saya mahu menjelaskan. Segala urusan perniagaan dan perkara lain akan dimuat naik di laman IG serta diuruskan oleh kakitangan,” katanya.

Siti Sarah dan Shuib mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011.

Menerusi perkahwinan, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Terdahulu,“Tahap Oksigen Semakin Turun” Siti Sarah Masuk HospitaI, Shuib Mohon Doakan lstri & Anak Dalam Kanndungan 

Kuala Lumpur: Penyanyi Siti Sarah dik.ejarkan ke Hspital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), di sini berikutan tahap 0ksigen yang semakin menu.run.

Pengurusnya, Nana Mohamad Rom berkata, Sarah sepatutnya mem0tong gelang kuarntin pada hari ini, namun sejak semalam dia mengaIami batvk.

“Sejak petang tadi Shuib cuba menghubungi beberapa hspital swasta untuk Sarah menerima rwatan namun semua hspital penuh kecuali HUKM.

VIDEO: “Tahap Oksigen Makin Menurun” Siti Sarah Masuk HospitaI, Shuib Mohon Doakan lstri & Anak Dalam Kanndungan

“Kira-kira jam 6.30 petang Sarah di bawa ke hspital menaiki ambuIans. Sepatutnya Sarah mem0tong gelang kuarntin hari ini tapi keadaan kesihatannya tldak mengizinkan apabila mengalami btuk serta tahap 0ksigennya menvrun hari ini,” katanya kepada Harian Metro.

Sementara itu, Shuib menerusi hantaran terbaharu di Instagram mem0hon orang ramai untuk mend0akan isteri serta anak dalam kndungan.

“Saya mohon d0akan isteri saya, Siti Sarah Raissuddin.

VIDEO: “Tahap Oksigen Makin Menurun” Siti Sarah Masuk HospitaI, Shuib Mohon Doakan lstri & Anak Dalam Kanndungan

“D0akan semoga dia dan anak dalam kandungan diberi kesihatan kembali dan dipermudahkan segala urusan. Allah Maha Segalanya,” katanya.

Menerusi perkongsian video yang dikongsikan, Sarah kelihatan tldak berma.ya hingga terpksa menggunakan bntuan 0ksigen sambil memeIuk anak-anaknya sebelum dibawa ke hspital.

Rakan-rakan artis turut mendoakan Siti Sarah

Tonton Video KLIK SINI

Semoga kandungan Siti Sarah dan kandungannya baik-baik, dan dipermudahkan segala urusan. Amin

Sumber: Harian Metro & Instagram Shuibsepahtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *