Luna Maya

Video: Pegawai PoIis Thai kantoi menyksa dan bvnuh sspek pengedar ddh dgn beg plstik

Nakhon Sawan,Thailand – Pasukan polis Thailand menghadapi protes setelah video tular dalam talian yang menunjukkan seorang pegawai kanan dan beberapa bawahannya menyeksa dan kemudian membu.nuh seorang suspek di sebuah stesen di wilayah utara Nakhon Sawan dalam cubaan pemerasan.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Dalam video tersebut, yang disiarkan di Facebook pada 24 Ogos, seorang kolonel polis dilihat meletakkan beg plastik di atas kepala suspek penyelvdup d.dah, seorang lelaki berusia 24 tahun, dan memukulnya berulang kali dalam usaha memeras 2 juta baht (AS $ 61,000) daripadanya, menurut seorang pegawai junior yang telah membuat aduan terhadap polis kanan itu.

Suspek, yang dikatakan polis telah ditangkap bersama isterinya setelah didapati memiliki 100,000 pil m3tham.phet4mine dalam simpanannya.

Anggota polis itu didakwa cuba menutupi punca kematiannya dengan menyalahkannya kerana berlebihan ddh sebelum seorang peguam terkemuka memperoleh rakaman dari kamera keselamatan di stesen dan menyiarkannya dalam talian.

Isteri lelaki yang mati itu dibebaskan tanpa cedera dari tahanan polis setelah diberitahu untuk berdiam diri mengenai kejadian itu.

Video ini juga telah tular di Twitter yang dimuat naik oleh Bangkok Lad.

Kejadian yang berlaku di Thailand ini telah mendapat perhatian dari media antarabangda dan warga luar yang rata-ratanya tidak berpuas hati dengan tindakan yang dilakukan oleh pegawai polis tersebut.

Dengan adanya video ini sebagai bukti, saya yakin bahawa Thailand kini telah mengukuhkan kedudukannya sebagai negara yang benar-benar gagal, kata salah satu dari banyak orang Thailand yang telah memberi komen dalam talian mengenai kes tersebut. – Agensi

Tonton Video di bawah :

 

Sumber Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *