Luna Maya

Video: Sebanyak 60,000 permohonan bantuan diterima Ebit Lew

60,000 orang mohon bantuan Ebit Lew

PETALING JAYA – Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew mendedahkan seramai 60,000 permohonan untuk mendapatkan bantuan telah diterimanya dari seluruh negara.

Ebit yang kini masih menjalani kuarantin di sebuah hotel di ibu kota berkata, dia kini tidak sabar untuk membantu mereka yang memerlukan di luar sana.

“Doakan ya. Tidak sabar hendak bantu semua yang memerlukan di Malaysia. Sayu sangat rasa, tengok orang tinggal bawah jambatan dan tepi jalan. Terpaksa tinggal dalam stor. Ada yang kelaparan.

“Kurang daripada sehari saja buka bantuan di seluruh negeri sudah ada 60 ribu orang mohon bantuan seluruh Malaysia,” tulisnya dalam hantaran terbaharu di laman Instagram hari ini.

Beliau berkata, pihaknya menerima bertubi-tubi panggilan telefon dan mesej WhatsApp masuk menerusi 15 talian nombor sehingga terpaksa memilih mengikut urutan dan siapa yang lebih memerlukan.

“Maafkan saya ya. Saya hari-hari doa buat semua moga Allah buka jalan dan bantu. Allah pulihkan negara kita. Saya ingin menjadi sebahagian kecil dari banyak usaha orang lain,” katanya.

Beliau turut berterima kasih kepada semua kru dan pasukan di seluruh Malaysia dan memaklumkan pihaknya ada menyediakan 22 bank makanan di semua cawangan kedai ElewsMart.

“Jangan segan cuma maklumkan pada staf di @elewsmart. Setiap hari tanpa cuti. Semoga menjadi asbab kebaikan,” ujarnya.

Video berdurasi 9 saat menunjukkan penampilan terbaru Ustaz Ebit Lew dengan memakai topi besertakan lagu background siri drama Vincenzo menarik perhatian netizen.

Antara Komen Netizen

wahhh lagu kdrama Vinceno kerlassss ustaz

semoga dipermudahkan urusan ustaz

Sila tonton video di bawah :

 

 

Nak lihat video asal boleh KLIK SINI

Sumber Instagram Ebit Lew

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *