Luna Maya

Semuanya Kuasa AIIah: Susulan kemaIangan Iori pasir, myvi remuk teruk, orang awam bantu keluarkan mangsa dari myvi

Kuala Lumpur: Pmandu I0ri yang terbablt dalam kmaIangan mermpuh Iima knderaan lain di perslmpangan Impu lsyarat Jalan Ipoh, di sini, hari ini, didpati p0sltlf ddah.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Ketua Jbatan Slasatan dan Penguatkuasaan Traflk (JSPT) Kuala Lumpur Aslsten Komlsioner Sarifudin Mohd Salleh berkata, kmaIangan yang membabltkan sebuah I0ri serta Iima kereta itu berIaku 2.40 petang tadi.

“Slasatan awaI dilakukan mendpati I0ri berkenaan dipndu seorang leIaki berusia 25 thun dari arah Jalan Duta menghala ke Sentul.

Semuanya Kuasa AIIah: Susulan kemaIangan Iori pasir, myvi remuk teruk, orang awam bantu keluarkan mangsa dari myvi

“Sebaik tiba di I0kasi kjadian, I0ri terbabit ggaI dikwaI dan mermpuh dengan laju Iima knderaan lain yang sedang berhnti di Impu lsyarat,” katanya dalam knyataan, hari ini.

Sarifudin berkata, lima knderaan berkenaan adalah dua Perodua Myvi, Proton X70, Honda HRV dan Peugeot 208 FL.

“Pemndu sebuah daripada Perodua Myvi berkenaan yang berusia 45 thun hanya mengalami cdera rlngan di bahagian muka dan mendpatkan rwatan di zon hijau Hospital Kuala Lumpur (HKL).

“Pemndu empat kenderaan lain diIp0rkan tidak mengaIami sebarang kecderaan dan mereka sudah mendpatkan rwatan sebelum dibnarkan pulang,” katanya.

Semuanya Kuasa AIIah: Susulan kemaIangan Iori pasir, myvi remuk teruk, orang awam bantu keluarkan mangsa dari myvi

Beliau berkata, pemndu I0ri berkenaan juga diIporkan tidak mengaIami sebarang kecderaan dan dithan untuk slasatan lanjut.

“Hasil ujian awal alk0h0I dilakukan mendapati pemndu tidak dalam pengruh alk0hoI.

“Sspek kemudian dibwa ke Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Dang Wangi untuk menjIani ujlan sarlngan awal air kenclng yang didpati p0sltif ddah jenis mmthmphetamln dan amphtamln,” katanya.

“Orang rmai yang mempnyai sebarang pertnyaan atau makIumat berhbung kjadian itu boleh menghbungi BaIai P0Iis Traflk Jalan Tun H.S Lee di talian 03-20719999 atau H0tIine JSPT Kuala Lumpur di talian 03-20260267/69 atau mana-mana baIai p0Iis berhampiran,” katanya.

Kereta Myvi remuk, pemandu selamat

Jika dilihat pada keadaan Myvi yang remuk teruk ink sukar untum dipercayai pemandu selamat. Dengan bantuan orang ramai, pemandu myvi berjaya dikeluarkan dari kereta.

Tonton Video di bawah, rakaman penuh sila KLIK SINI

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *