Luna Maya

Dakwa kafe dikunjungi wanita seperti Zalina Azman, pemilik kafe buat laporan polis

Baru-baru kecoh di media sosial mengenai kehilangan bekas pembaca berita, Zalina Shaharah Azman yang dilaporkan gagal dikesan keberadaannya sejak November tahun lalu benar-benar mengejutkan ramai.

Susulan daripada berita yang tular tersebut, ramai rakan artis meluahkan kesedihan sehingga ada yang memulakan misi mencari sahabat mereka di sekitar Shah Alam semalam.

Terbaru, berita kehilangan bekas personaliti TV3 itu seolah-olah mendapat satu petunjuk baharu apabila seorang individu mendakwa dirinya melihat wanita berusia 57 tahun itu pada Ahad lalu.

“Pekerja yang lain meminta wanita tersebut untuk duduk dan tenangkan diri dulu sebelum membuat pesanan.”maklum lelaki itu.

Apa yang mengejutkan apabila wanita tersebut memberitahu dirinya takut pada besi dalam keadaan ketakutan seperti ada insiden yang berlaku melibatkan benda itu dalam hidupnya. Pun begitu, Mosyuki berkata reaksi wanita tersebut berkemungkinan kerana kedainya mempunyai besi yang banyak terutama di pintu masuk.

Lebih menyedihkan apabila mereka melihat wanita tersebut berjalan dengan laju seperti tanpa arah tuju tetapi seolah-olah mencari sesuatu.

Tambah Mosyuki yang juga seorang penulis, insiden yang berlaku itu membuatkan dirinya tersentak apabila memikirkan keadaan wanita tersebut selepas membaca berita kehilangan bekas personaliti TV3 itu.

Tanpa melengahkan waktu, lelaki itu terus bergegas ke Ibu Pejabat Polis Shah Alam bagi memaklumkan kejadian berkenaan. Selepas memaklumkan hal tersebut, Mosyuki terkejut apabila mengetahui butiran berkaitan perwatakan, saiz tubuh badan dan warna kulit sama seperti bekas pembaca berita yang dilaporkan hilang.

Meskipun belum dipastikan wanita tersebut adalah bekas personaliti yang hilang, namun dia berharap agar pihak polis dapat menyemak kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan tersebut bagi membantu misi pencarian Zalina Azman.

Terdahulu, anak kepada Zalina, Mikhael Norman telah membuat laporan polis berhubung kehilangan ibunya. Hal tersebut disedari apabila gagal menghubungi wanita berkenaan ketika mahu memberitahu tentang keadaan kesihatan datuknya yang dimasukkan ke hospital pada 24 November tahun lalu.

Pemeriksaan mendapati rumah beliau tidak tersusun dan menemui beg duit milik Zalina yang mengandungi kad pengenalan, lesen memandu, kad bank, kunci dan wang tunai RM600. Bagaimanapun, bekas pembaca berita itu tidak dijumpai.

Sumber: Twitter @mosyukiborhan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *