Luna Maya

“AIIah Jangan Ditinggalkan”, Pesanan Terakhir Yang Arwah Ingatkan. Salam takziah buat keluarga

Sebelum ini kami ada kongsikan tentang se0rang lelaki telah ditemui men1nggal dvnia rumah sewa. Lelaki itu berusia 28 tahun dan merup4kan seorang jurutera kimia. Sehari sebelum ditemui men1nggal dvnia, dia difahamkan telah menyebabkan pec4hnya pintu kaca sebvah masjid di Taman Scientex, Pasir Gudang seleaps waktu Isyak.

Hasil siasatan awal pihak polis juga mendapati lel4ki terbabit berasa mar4h selepas pintu masjid ditutup. Pihak polis kemudian mendapatkan kenyataan dari ahli keluarga dan mend4pati arwah dalam keadaan tertekan sel3pas lebih 6 bulan tidak pulang bertemu keluarga di Terengganu.

Perkara ini turut dikongsikan oleh kakak kepada lel4ki terbabit yang menganggap adiknya itu seorang anak yang sangat baik. Adiknya juga sangat memikirkan ummah d4n banyak berbakti.

 

Arwah selalu berpesan “jadikan ahli keluarga sebagai satu keutamaan”

Kakak arwah, Siti Ayu Megawati turut berkongsi pesanan di atas kerap kali diulang-ulang adiknya. Bagi mereka, keluarga sangat beruntung dan bersyukur ada seorang anak dan adik yang amat mementingkan ahli keluarga.

Arwah turut kerap kali meluahkan hasrat untuk pulang ke kampung, kerja di sana dan menjaga ayah yang menghidap penyakit lelah kronik.

“Allah Jangan Ditinggalkan”, Pesanan Terakhir Yang Arwah Ingatkan. Salam takziah buat keluarga

Saya dan arwah tinggal berdekatan antara satu sama lain di Johor Bharu. Pada Sabtu lalu, arwah beberapa kali mend3sak serta mengajak saya untvk pulang ke kampung bersamanya, tetapi saya meminta beliau bersabar hingga Ahad bagi mengvruskan dokumen rentas negeri.”

“Namun, perancangan itu tidak tercapai apabila saya menerima panggilan pada 4 pagi dan dimaklumkan kejadian menimpanya.”

Dalam perkongsian lain, Geng Bakal Jenazah memaklumkan jenazah telah diuruskan dengan baik di Hospital Sultan Ismail dan akan dikebumikan di kampung halamannya di Kuala Berang, Terengganu.

Semoga arwah ditempatkan bersama orang2 beriman. Dalam pada itu, diharapkan jangan ada sebarang spekulasi atau menyalahkan sesiapa dalam kejadian yang menimpa arwah.

“Allah Jangan Ditinggalkan”, Pesanan Terakhir Yang Arwah Ingatkan. Salam takziah buat keluarga

Sumber : Padu Media, AmazingNara

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *