Luna Maya

Makin parah! Lagi video hiina lslam dan Nabi tular cetus kemarahan ramai

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai berani memuat naik video penghinaan agama di media sosial yang dilihat sengaja membangkitkan kemarahan ramai.

RAKAMAN VIDEO TERSEBUT ADA DI BAWAH SEKALI

Terbaru, pendakwah selebriti PU Syed atau Pencetus Ummah Syed Bakri Al-Yahya memuat naik semula sebuah video seorang lelaki menghina Islam dan Nabi Muhammad S.A.W.

Menerusi video tersebut dilihat seorang lelaki berpakaian t-shirt hitam seolah-olah sedang bertanyakan soalan kepada masyarakat beragama Islam.

Pun begitu, soalan lelaki tersebut seolah-olah mencabar dan menghina agama di mana dia menyamakan Nabi Muhammad sebagai seekor kambing babi selain Allah.

Perkongsian video berdurasi tiga puluh enam saat itu berjaya membangkitkan kemarahan ramai apabila lelaki berkenaan menghina agama, lebih-lebih lagi mengaitkan ia dengan binatang ‘khinzir’.

“Saya harap mamat ini akan di kutip pihak berkuasa dgn kadar segera. Jika selepas di tahan dia memohon maaf, kita hempuk dia kaw2 baru terima pemohonanmaaf dia. Dah muak dgn sikap puak2 ini senang2 aje hina agama Islam dan bangsa Melayu kemudian mohon maaf. Jika tidak di bendung perbuatan mereka mgkn akan berleluasa dan tidak mustahil boleh mencetuskan perkara2 yg tidak di ingini.” – Alias Saad

“Selagi Jakim tak diberi kuasa n hak mutlak oleh pihak kehakiman Syariah atau Sivil.. Menjadi2lah jawabnya! Pelik.. Bab agama nikan tak boleh disentuh.. Hak masing2, terang2 perlembagaan dah jelaskan.. Baru bangkit dari puluhan tahun koma ke dia ni?” – Tim

“Islam yang menghina Nabi dan rasul, menghina Allah sudah jatuh murtad. Haram untuk kita sembahyangkan dan uruskan mayat dia. Berdosa jika kita solat jenazah sebab hukumnya haram. Sekadar perkongsian bersama. Minta di jauhkan dari ahli keluarga kita semua.” – Anas

Malah, ada yang berharap agar pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tindakan serius terhadap kes penghinaan sebegini yang dilihat semakin melampau.

Tonton Video Penuh : SILA KLIK DI SINI

Sumber OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *