Luna Maya

“Nasib Baik Tak Tanam” Lelaki Disahkan MennggaI oleh Doktor ‘Terjaga’ BetuI² Sebelum ditanam sebabnya..

Ibar4t dib3ri peluang kedua, macam tu lah agaknya perasaan keluarga dari Indi4 ni b1la sesuatu berlaku semasa mereka sedang uruskan jenazah anaknya yg diisyt1harkan mati oleh doktor.

Menurut The Independent, Mohammad Furqan telah terlibat dalam kem4langan p4da 21 Jun hingg4 menyebabkan dia cedera parah dan terpaksa dirawat di hospit4l selama berh4ri-hari sebelum dia disahkan men1nggal pada hari Isnin, 1 Jul4i lalv.

 

Abang Furqan, Mohammad Irfan berkata, selepas adiknya ini disahkan men1nggal, mer3ka telah membawa jenazah adiknya untuk dik3bumikan dan segala pers1apan peng3bumian dah disiapkan. Kubur pun dah gal1.

Kam1 terkejut, masa tengah buat persiapan peng3bvmian, kami terlihat otot Furq4n bergerak”

Furqan y4ng berusia 20 tahun ini bangun betul2 s3belum dia ditanam di dalam kubvr.

Terkejut d3ngan apa yang mereka lihat, keluarga 1ni terus menghantar Furqan ke hospit4l Ram Manohar dan bila diperiksa, dokt0r di sana menemui yang remaja in1 masih h1dup lagi!

“kalau x, dorg x buat la filem tamil kes hsptal swasta peram mayat yg dh meninggal semata mata nk paw duit drpd waris” – Nazrin

“Hospital swasta dekat India mmg banyak masalah tekan dan tipu golongan tak berkemampuan, dorang siap buat filem lagi nak bagi tahu kepada umum.” – Hafiz

“Pesakit ni dalam keadaan kritikal, tapi dia bukan m4ti otak. Nadi dia berdenyut, tekanan darah dan refleksnya masih berfungsi. Dia sekarang dah diberikan bantuan pernafasan.” – Ketua pegawai perubatan Lucknow Narendra Agarwal

Rupa-rupanya, Furqan disahkan men1nggal oleh doktor selepas keluarga dia memberitahu pih4k hospital yang mereka kekurangan duit untuk terus bayar yuran hospital.

“Kami dah bayar INR700,000 (RM41,507) kepada hospital swasta tersebut dan bila kam beritahu yang wang kami tak mencukupi, mereka meng3sahkan Furqan men1nggal.”

“Untunglah di Malaysia bayar rm1-rm5 je rawatan hospital..negara luar pesakit tanggung sendiri takde duit tak boleh dirawat.” – Aidil

“Kalau xberduit mmg xdipandang . Realiti kehidupan di sana “Amirah

“Kronik sungguh hospital di india” – Opeh

“dh mcm citer Gabbar plak..” -Hafiz

Ketua pegawai perubatan berkata yang mereka akan mengambil serius tentang insiden ini dan akan membuat siasatan dengan teliti.

Macamlah tak ada cara lain untuk settlekan masalah kewangan selain dari sahkan pesakit tu m4ti kan? Mana intergriti doktor kat hospital tu?

SUMBER:Lobak Merah I

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..

JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.