Luna Maya

Dua penunggang motosikal meninggal dunia bertembung malam tadi

Sungai Petani: Dua lelaki maut dalam kemalangan membabitkan tujuh motosikal di Kilometer 102.2 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan awal pagi, hari ini.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Kemalangan pada 2.35 pagi itu, mangsa yang berusia 15 dan 22 tahun itu meninggal dunia di lokasi kejadian akibat parah di kepala dan badan.

Menurutnya, pemeriksaan lanjut mendapati semua penunggang motosikal berusia 15 hingga 22 tahun dan tiga daripada mereka termasuk seorang yang meninggal dunia tidak mempunyai lesen memandu.

Sementara itu, dalam kemalangan berasingan seorang remaja perempuan berusia 19 tahun meninggal dunia selepas motosikal ditunggang bertembung dengan motosikal lain yang ditunggang secara melawan arus di Jalan Lencongan Barat, malam tadi.

Difahamkan, dalam kemalangan pada 12.10 tengah malam itu mangsa bersama seorang lagi rakan iaitu wanita berusia 20 tahun menunggang motosikal masing-masing dan dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di sebuah pasar raya.

Zaidy berkata, siasatan lanjut mendapati ketika itu mangsa dan rakannya menunggang motosikal dari arah sama iaitu Sungai Jagung menghala Sungai Layar.

“Bagaimanapun, motosikal ditunggang seorang lelaki berusia 52 tahun datang secara tiba-tiba dari arah bertentangan sebelum bertembung dengan motosikal mangsa.

“Akibatnya, mangsa yang parah di kepala meninggal dunia di lokasi kejadian manakala rakannya dan lelaki yang menunggang melawan arus masing-masing cedera di muka dan tangan kanan,” katanya.

“Beginilah cerita yang sentiasa berulang dan berulang dan berulang dari mat rempit, selagi tak hilang nyawa atau cacat, selagi itulah tidak akan mendengar nasihat.Bila dah cacat dan jadi OKU pandai pulak menasihatkan orang lain, time deme dulu berbuih bagi nasihat, tak ada mana nak dengar.” – Siti Rahayu

“Kenapa ya bila terjadi perkara sebegini rupa hanya melibatkan anak2 bangsa melayu, wlupun ajal maut dah tertulis tp teramat rugi, mati sia2 wlupun masih muda …” – Tajri

Sumber HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *