Luna Maya

Pengantin Prempuan Tahan Malu Di Pelamin, Rakan Suami Bagi Hadiah Bukan² Akhirnya Menerima Padah

Meraikan sahabat kita yang baru melangsungkan perkahwinan semestinya memberi kegembiraan tersendiri  buat mereka memandangkan sudah menggalas tanggungjawab yang lebih besar.

RAKAMAN VIDEO MEMALUKAN ITU ADA DI BAWAH SEKALI

Seeloknya sebagai rakan, kita mendoakan sahabat dan pasangannya berbahagia hingga ke Jannah dan menjaga rumah tangga yang baru dibina dengan baik.

Walaupun mereka merasakan gurauan tersebut kelakar dan tidak menjadi masalah kerana pernah terjadi trend sebegitu, namun secara logiknya ia sangat memalukan kerana perkara terbabit adalah rahsia suami isteri.

Susulan daripada itu, ramai yang meninggalkan komen dengan mengecam tindakan pemuda-pemuda di dalam video berkenaan dan menganggap apa yang mereka lakukan sangat biadap.

Netizen juga berharap agar trend kurang cerdik seperti ini tidak dijadikan kelaziman kerana ia bukanlah satu budaya yang bagus lebih-lebih lagi dengan gurauan dewasa seperti itu kepada mereka yang telah berkahwin.

“Harap sgt trend mcm ni dihentikan atas dasar kesedaran sendiri. Bukan setakat memalukan tapi lebih menjatuhkan air muka. Kalau mmg rapat dgn pengantin pun, ingat sikit air muka keluarga mereka. Mengarut sungguh…maaf kalau tak setuju tapi itu pendirian saya ” – Zamry

“Nk bergurau xkena tempat .hormatilah yg lebih tua..malulah dengan yg lebih muda..klau majlis anak sya la saya hambat ngan penyapu sekor2..” – Norhaya

“maruah entah kemana,air muka pengantin nak letak mana…dia rasa hiburan,ye hiburan untuk orang yang akalnya cetek….kesian pengantin dapat kawan bangang macam ni” – Zhafran

Sumber: Twitter @Malaysiavirall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *