Luna Maya

Ditemui dengan mulut berbuih, Azwar meninggal dunia terlebih makan ubat sakit gigi. Salam takziah buat keluarga

GOWA: Seorang lelaki di Sulawesi Selatan maut akibat mengambil dos ubat berlebihan gara-gara mahu menghilangkan sakit gigi yang dialami selama tiga hari.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Lapor Kompas.com, Azwar Maulana, 29, ditemukan dalam keadaan mulut berbuih di bilik air rumahnya di Dusun Nirannuang, Desa Pakatto.

Ahli keluarga mangsa, Sunarti berkata, pada mulanya, mereka berasa curiga dengan mangsa yang tidak keluar selepas 30 minit di dalam bilik air.

“Setakat ini, kita tidak boleh membuat kesimpulan sama ada mangsa terlebih dos atau sengaja minum racun, walaupun ketika ditemukan mulutnya dalam keadaan berbuih,” jelasnya.

Menurut Hafit, pihak keluarga menuntut mayat mangsa dibawa ke kampung halaman di Kampung Benteng Sawitti untuk dikebumikan selepas enggan dibedah siasat.

“Pihak keluarga enggan menjalankan autopsi, jadi kita tidak dapat menentukan punca kematian sebenar lelaki itu,” katanya.

Salam takziah
Al-fatihah (dibaca)
بِسْم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞ امين

Semoga Allah terima segala amalan arwah dan mengangkat darjatnya disisi Allah,
Semoga pemergian arwah menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia,
Semoga dilindungi dari seksa kubur dan semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solehah,

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad.
Amiin Amiin Amiin..

Ucapan Takziah Kematian
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…. Aaamiin Ya Robbal Aalamiin..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *