Luna Maya

‘Sampai trauma anak aku..’ TuIar Video lbuMaki Guru Gara² Potong Rambut Anak Tak Kemas Macam Kedai

Umum mengetahui, menyimpan rambut panjang adalah satu kesalahan bagi setiap murid ketika berada di sekolah. Jika ada yang enggan mengikuti peraturan, adakalanya para guru akan memotong sendiri rambut mereka dan pastinya ia tidak digemari oleh para pelajar.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Namun siapa sangka, ada juga ibu bapa yang tidak bersetuju dengan perkara itu sehingga mampu mencetuskan pertengkaran.

Pada masa sama, wanita tersebut juga sempat meluahkan rasa sedih apabila anaknya mengalami demam panas selepas kejadian itu.

Malah, kanak-kanak berkenaan turut berasa trauma dan enggan pergi ke sekolah. Biarpun pihak atasan sudah memohon maaf, namun si ibu tetap kecewa dan berharap perkara ini tidak lagi berulang.

Antara reaksi netizen :

“Please la parent…tak payah tunggu guru bagi warning bagai semata nak inform yang rambut anak kena dipotong. Ada mata kan takkan tak nampak rambut anak tu panjang ke pendek?Peraturan sekolah yang asas je pun tak boleh nak cakna n patuh ke? Penat la asyik terbaca isu camni.” – Siti Zawani

“Tu sbb anak2 skrg bnyk yg tiada disiplin dan adab diri sbb lahir dr parents yg mmg tdk ada adab dan disiplin. Sepatutnya dr kecil lagi telah dibentuk dgn disiplin diri. Lain kali cikgu kuarkan surat makluman dulu pada parents yg mcm ni sblm ambil tindakan” – Upin

“Ibu bapa xlayak rasa kecewa..klu aku la kan aku malu dgn cikgu n aku rasa bersalah dgn anak aku. Sbb kelalaian ibu bapa mengikut peraturan anak yg jadi mangsa kt sekolah. Jadi ibu dan bapa tlglah berasa malu pd cikgu dgn sikap anda sendiri. Anak tu bru darjah 1 xtau apa lg hal ehwal peraturan sekolah jadi ibubapa kena la alert ya bab sekolah anak2. Nak fesyen2 tgu anak 18thun ke atas masa tu nk rambut fesyen apa pun org xkacau” – Shaiful

“Salah memang pada mak bapak .cikgu akan bagi tahu ank murid. .tp mak bapak yg selalu ikot suke dia . .bila cikgu dah ambil tindakan. .diviral kn pulak. .Ini dah tahu 2022 dah . .tak kan lah mak bpk tuh tak perna sekolah?? Tak nampak ke rambut ank dia tuh.Disiplin di sekolah mcm mne .cuma time pkp je dikecualikan. .tak semua slh tuh pada cikgu . .kdg2 mk bpk pun ada salah” – Eyfan

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Kredit: TikTok reva.juliany

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *