Luna Maya

“Dikatakan Seru Sesuatu” Ini Balas Mak Wan Kepada Bekas Pengurusnya

JIKA sebelum ini lantang mempertahankan Mak Wan Latah daripada tohmahan susulan kes penceraiannya April lalu, kini bekas pengurus peribadi pelakon veteran itu tampil membongkar sikap sebenar artis itu di laman sosial.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Wanita dikenali sebagai Amell berkongsi beberapa video yang memperlihatkan sisi lain aktres itu yang didakwanya panas baran.

Berdasarkan salah satu video yang dimuat naik, kelihatan seorang wanita mirip Mak Wan atau Halimaton Saadiah Mohd Daud, 61, dilihat seumpa sedang bertengkar dengan seorang lelaki tua dipercayai bekas suaminya sambil menendang pintu.

Tujuan saya dedahkan video tersebut kerana tidak mahu orang lain terkena sama seperti saya. Selama ini saya banyak simpan rahsia dia walaupun pernah dimaki hamun ketika di set penggambaran.

Saya anggap dia seperti ibu sendiri dan menjaga dia kerana sebelum ini dia katakan dibuang keluarga sendiri.

Amell turut memberitahu akan membuat satu lagi laporan polis di Ampang dalam masa terdekat berhubung kehilangan barang kemasnya.

Sebelum ini, nama Mak Wan menjadi sebutan apabila perkahwinan yang dibina bersama Husain Dollah tidak bertahan lama apabila lelaki itu melafazkan cerai terhadapnya hanya selepas tiga bulan mendirikan rumah tangga.

Pasangan itu berkahwin pada 22 Januari lalu di Pejabat Agama Islam Ipoh, Perak dan bercerai di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada 21 April 2022.

Husain ketika mengulas perceraian itu kepada mStar menyifatkan perkahwinan itu sebagai episod hitam dan mendakwa berada dalam keadaan tekanan disebabkan sikap Mak Wan yang disifatkan keterlaluan dan tidak menghormatinya sebagai suami.

Sejak semalam, beberapa pendedahan daripada bekas pengurus peribadi Mak Wan Latah berkenaan sikap pelakon itu telah mengejutkan ramai pihak.

Mana tidaknya, video yang dikongsikan di aplikasi TikTok @official_amell77 telah menunjukan beberapa tindakan Mak Wan Latah yang didakwa agak mencurigakan lebih-lebih lagi ia seakan satu ritual yang dianggap syirik.

Tak hanya itu, bekas pengurus peribadi Mak Wan atau nama sebenarnya Halimaton Saadiah Mohd Daud, 61 juga memaklumkan yang dia telah membuat laporan polis berhubung kehilangan duit serta barang kemas miliknya yang diambil pelakon itu.

Pendedahan-pendedahan yang dibuat sudah tentu membuatkan banyak pihak terkejut memandangkan Mak Wan sering dilihat sebagai seorang pelakon yang cukup lembut dalam beberapa drama lakonannya.

Disebabkan cerita-cerita kurang enak yang didengar berkenaan dirinya, Mak Wan telah memuat naik satu perkongsian di TikTok dengan menitipkan pesanan secara umum bahawa diri kita ini pendosa dan seeloknya perbaikilah diri supaya senang ‘menjawab’ disana.

Walaupun tidak menujukan pesanan tersebut kepada sesiapa namun ia seakan ada hubungkait dengan pelbagai cerita-cerita berkenaan dirinya yang baru didedahkan oleh bekas pengurus peribadi.

Terdahulu, kisah peribadi Mak Wan menjadi sorotan selepas dia dan bekas suami bercerai setelah tiga bulan berumah tangga.

Menurut bekas suaminya, dia merasakan perkahwinan dengan pelakon itu sebagai satu episod hitam dalam diri dan menyifatkan Mak Wan sebagai seorang isteri yang tidak menghormati suami.

Tonton Video Makwan Terbaru : SILA KLIK DI SINI

Tonton Video Yg Tular Semalam : SILA KLIK DI SINI

Walau bagaimanapun, pelakon senior itu hanya mengunci mulut berhubung dakwaan tersebut dan enggan membuka aib mana-mana pihak berhubung penceraian yang berlaku antara mereka.

Sumber: Mstar, Ohmymedia, TikTok @official_amell77, TikTok @_makwanlatahofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *