Luna Maya

Ini Sebab Yg Sgt Mengejutkan kenapa wanita ini viralkan : M0h0n Kebenaran Rentas Negeri, P0lis Hntar Whats4pp Nk Berkenalan

Kuala Lumpur: Seorang wanita membuat lap0ran p0lis selepas mend4kwa d1rinya dihubungi angg0ta p0lis melalui aplikasi WhatsApp seperti yang tvlar di media sosial, hari ini.

Ketva P0lis Daerah Wangsa Maju Superintendan Ashari Abu Samah berkata, pihaknya meng3san satu hantaran yang tvlar di Twitter, hari ini, mengenai seorang wanita yang mend4kwa d1rinya dihubungi oleh angg0ta p0lis melalui aplikasi Wh4tsApp.

M0h0n Kebenaran Rentas Negeri, P0lis Hntar Whats4pp Nk Berkenalan

Foto: Twitter

“Berdasarkan hantaran yang dimuat naik wanita berusia 26 tahun itu, dia memaklumkan ke Bal4i P0lis Setapak untuk memohon kebenaran mer3ntas negeri sebelum dihubungi seorang angg0ta p0lis.

“Kami dimaklumkan wanita berkenaan yang juga penganalisis pelabvran sudah membuat lap0ran berhubung perkara itu di Bal4i P0lis Gombak jam 7.30 malam hari ini dan dia akan diambil keterangan oleh peg4wai penyi4sat dalam masa terdekat.

“Pada masa sama, kami berjaya mengenal pasti angg0ta p0lis yang did4kwa menghubungi wanita berkenaan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

 

Ashari berkata, si4satan berkaitan isu tular itu sedang dijalankan oleh Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Ibu Pej4bat P0lis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur.
“Pihak p0lis tidak akan melindungi mana-mana pegawai atau angg0ta melakukan sebarang salah l4ku dan tidak akan ter4gak-ag4k untuk mengambil tind4kan tegas terh4dap mereka yang didapati melakukan kesal4han.

M0h0n Kebenaran Rentas Negeri, P0lis Hntar Whats4pp Nk Berkenalan

Pelbagai komen dilontarkan oleh netizen dan ada yang tidak setuju dengan tindakan wanita tersebut memviralkan perbualan whatsapp antara mereka berdua dan ada juga yang setuju tindakan beliau yakni tidak patut seorang anggota mengambil detail pengadu untuk tujuan peribadi.

Umum tidak mengetahui apa sebenarnya yang berlaku dan wanita ini menceritakan kejadian tersebut.

Mungkin kebanyakan yg mempertikaikan tindakan wanita ini tidak mengetahui beliau sudah berkahwin.

Diharapkan kejadian ini dapat memberi pengajaran kepada semua tak kira sesiapa pun sama ada pejabat awam mahu pun bukan.

Pihak admin doakan agar urusan Puan Malissa dipermudahkan segalanya.

Sumber HM, Twitter & Fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *