Luna Maya

Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah.

Ini adalah sebuah kisah benar yang berlaku di tanah seberang, di Makasar, Sulawesi, Indonesia di mana sepasang suami isteri yang sudah lanjut usia betul-betul sehidvp dan semat1 apabila mereka berdua pergi meng4dap Ilahi pada waktu yang hampir sama.

Kesemua Gambar Di Bawah Sekali

Subhanallah gambar kedua-dua insan ini yang terbaring di tempat tidur ditular di media sosial oleh pengguna Facebook bernama Bidan WhanyRannu.

Bidan menuliskan pasangan berkenaan bernama H Batry Selkam dan isterinya Maimunnah Yunus. Kedua mereka men1ngg4l dunia pada waktu yang h4mpir sama cuma berbeza 12 jam.

Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah.

Maimunnah Yunus lebih dahulu men1ngg4l dunia pada Ahad 4 Ogos 2019, pukul 1.30 tengah hari sebelum disusuli suaminya, Batry Selkam pada pukul 1.40 pagi Isnin, 5 Ogos 2019.

Pasangan ini warak. Suami bekas guru manakala isterinya pula merupakan seorang guru mengaji di sebuah sekolah rendah. Apa yang sangat menarik ialah orang yang menzi4rahnya ialah jen4zah kedua-duanya kelihatan seperti sedang tidur, tenang dan tersenyum indah, Masya Allah…

Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah. Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah.

Pasangan suami isteri ini dikebum1kan di Tanah Perkub0ran Bonletap, Pangkep.

Semoga Allah mengampuni dan merahmati kedua-dua jen4zah ini.

Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah.

Subhanallah, Suami lstri Ini Benar2 Sehidup Semati, Jenazah Tersenyum lndah.

Sumber : sepitbiru / maibaca.net /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *