Luna Maya

Alfatihah.. “Suami hilang kata2”, lstri dan anak 8 bulan maaut terperangkap dalam runtuhan. Salam takziah buat keluarga

Seorang lelaki reda dengan takdir apabila isteri dan anak perempuannya meninggal dunia dalam kejadian tanah runtuh di kawasan rumahnya di Forest Hill, Penampang petang semalam.

RAKAMAN VIDEO BANJIR DI BAWAH SEKALI

Menurut laporan Sinar Harian, Zul Azmil Omar yang sedang bekerja di pusat binaan menerima khabar duka tersebut memaklumkan isterinya Salmah Hamid dan anak mereka, Dayana terkorban di lokasi kejadian.

Alfatihah..

 

Video: Terkini, Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga Video: Terkini, Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga Video: Terkini, Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga Video: Terkini, Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga Video: Terkini, Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga

”Saya hilang kata-kata apabila dikhabarkan isteri yang sedang hamil dan anak berusia lapan bulan meninggal dunia.
“Saya terima panggilan dan dimaklumkan ada kejadian tanah runtuh serta meminta saya pulang ke rumah pada kadar segera,” katanya.

Alfatihah..

Lelaki berusia 34 tahun itu berkata, dia kemudian bergegas pulang namun lewat tiba di rumah kerana keadaan jalan raya yang sudah dinaiki air akibat banjir.

“Sebaik tiba, saya dimaklumkan anak yang berusia satu tahun lebih selamat manakala seorang lagi meninggal dunia. Begitu juga isteri yang berusia 25 tahun,” ujarnya.

Alfatihah..

Terdahulu media melaporkan sorang lagi mngsa disahkan mninggaI dunia dalam kjadian tanah rntuh di F0rest HiII petang semalam menjadikan jumlah k0rban keseluruhan seramai tiga orang.

Terkini: Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga

Bagaimanapun, ldentiti mngsa ketiga yang terk0rban masih beIum diperolehi.

Terkini: Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga

Bomba sebeIum ini meIaporkan dua mngsa yang m.aut di lokasi k.ejadian dikenali sebagai Salmah Hamid, 25, dan Rosatima Asbirin, 5 tahun.

Menurut bomba, kesemua myat telah diser.ahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan lanjut.

Terkini: Tanah runtuh dan bnjir Forest Hill, tiga orang disahkan mninggal dunia. Salam takziah buat keluarga

Tiga lagi mngsa yang terseIamat telah dihantar ke Hspital Queen Elizabeth ll (HQEll) untuk rwatan Ianjut.

Salam tkziah. Al fatihah

Video:

 

 

Sumber: Sinar Harian (Asyikin Asmin)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *