Luna Maya

Ini Respon DatinShahida Tentang Apa Yg Sedang Berlaku Kepada Aliff Syukri Sampai Kantoi MenipuGambar Ubat ‘Cedok’ Gambar Orang Lain

Seakan tidak pernah insaf, usahawan sensasi, Datuk Aliff Syukri sekali lagi menjadi perhatian netizen.

Ia apabila dia tampil dengan aksi yang mengghairahkan bersama penyanyi kontroversi, Baby Shima demi mempromosikan lagu terbaharunya yang berjudul, Baby Sayang.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh Aliff di laman Instagramnya, kelihatan dia bersama Shima sedang ghairah menari untuk lagu dangdut mereka itu tanpa berasa malu.

Apa yang membangkitkan kemarahan netizen, tarian seperti penari tiang yang dilakukan oleh Shima yang hanya memakai seluar pendek.

Ia sehingga menampakkan sebahagian kakinya dianggap keterlaluan dan menjatuhkan maruah sebagai wanita muslim.

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Bukan itu sahaja, netizen juga menyifatkan kedua-dua selebriti tersebut tidak pernah serik dalam menghasilkan ‘content’ yang tidak mendatangkan faedah sehingga sanggup menjatuhkan maruah demi meraih populariti.

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Malah, netizen turut ‘mengucap’ apabila melihat aksi tidak senonoh Aliff dan Shima dan meminta mereka untuk segera bertaubat atas perbuatan yang dilakukan.

Tak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang PadahTak Tahan Tengok Aksi Ghairah Baby Shima & Aliff Syukri, Tindakkan Mereka Akhirnya Undang Padah

Usahawan kontroversi, Datuk Aliff Syukri mengejutkan ramai apabila dia akan meninggalkan dunia laman sosial selepas menerima kecaman hebat susulan muzik video Baby Sayang yang dikatakan tidak senonoh bersama penyanyi sensasi, Baby Shima.

Bagaimanapun, menerusi hantaran terbaharu di laman Instagramnya, usahawan berusia 35 tahun itu telah menimbulkan tanda tanya netizen apabila dia muat naik sebuah gambar ubat dengan kapsyen, “matikan aku dengan tenang dan beriman”.

Perkongsian itu telah mencetuskan kerisauan serta persoalan netizen mengenai keadaan yang terkini Aliff dan adakah hantaran gambar itu satu mesej untuk dia membunuh diri atau sebaliknya.

Bagaimanapun, majoriti netizen menyifatkan perkongsian Aliff itu adalah drama semata-mata untuk meraih simpati dalam kalangan warganet.

Sebelum ini,  Aliff memuat sebuah rakaman permohonan maaf di laman Instagramnya dimana dia  dilihat menangis teresak-esak dan mengakui segala kekhilafan yang telah dilakukannya sepanjang aktif di media sosial.

Bukan itu sahaja, Ibunya iaitu,Rozita Ibrahim turut meminta anaknya memadamkan klip video teaser lagu dangdut berjudul Baby Sayang  dalam tempoh 24 jam demi menjaga nama baik isteri serta anak-anak yang lain.

Kesemua post yang berkaitan telah pun tiada di instagram beliau.

SELEPAS mengumumkan mengundurkan diri daripada media sosial pada malam Jumaat sambil menangis teresak-esak, usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri mengundang kebimbangan orang ramai apabila memuat naik beberapa jenis pil di Instagram.

Aliff dalam satu hantaran yang sudah dipadam memberitahu pada bahagian kapsyen memohon agar mati secara tenang dan dalam iman.

“Ma tikan aku dengan tenang dan beriman,” tulisnya.

Bagaimanapun, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Naufal Antezem mendedahkan gambar ubat-ubatan tersebut adalah miliknya yang dimuat naik pada 2020.

“Itu ke gambar pil yang dimuat naik oleh Aliff Syukri? Kalau betul, aku boleh sahkan yang dia tengah bodohkan satu Malaysia. Itu gambar ubat-ubat aku yang dimuat naik pada 2020.

“Kalau betul ini gambar yang dia upload dan gunakan, aku doakan dia terhindar daripada sakit yang ubat ini khususkan,” dedahnya.

Ini Respon DatinShahida Tentang Apa Yg Sedang Berlaku Kepada Aliff Syukri Sampai Kantoi MenipuGambar Ubat ‘Cedok’ Gambar Orang Lain

Naufal memberitahu dia tidak berasa marah Aliff mengambil gambar tersebut tetapi berang kerana menganggap usahawan itu seolah-olah tiada hati perut mempermainkan perkara berkenaan.

“Mestilah aku marah. Bukan sebab dia ‘rembat’ gambar aku, tetapi sebab tiada hati perut main-mainkan benda ini,” katanya lagi.

Menjelaskan mengenai pil berkenaan, Naufal menjelaskan pil berwarna ungu adalah Epilim, Luvox (putih) dan Lorazepam (biru).

Luvox kata Naufal adalah untuk meningkatkan mood supaya tidak memasuki mod kemurungan manakala Epilim akan seimbangkan di antara maniac dan kemurungan dan Lorazepam untuk tidur.

“Setiap hari, tiga jenis pil saya kena ambil kerana saya menghidap bipolar jenis dua,” katanya.

Ini Respon DatinShahida Tentang Apa Yg Sedang Berlaku Kepada Aliff Syukri Sampai Kantoi MenipuGambar Ubat ‘Cedok’ Gambar Orang Lain

Selepas suaminya mendakwa mengalami sakit mental tetapi ‘kantoi’ apabila pendedahan dilakukan hanya sandiwara semata-mata, isteri kepada usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Nur Shahida berlapang dada dengan dugaan dikurniakan pasangan hidup sebegitu.

Shahida atau nama sebenarnya, Nur Shahida Mohd. Rashid menerusi satu balasan komen dalam Instagram memaklumkan, Allah lebih mengetahui segala-galanya.

“Betul, Allah uji dengan suami. Tidak mengapa, Dia lebih mengetahui. Ujian orang berbeza-beza kan.

“Dunia ini tempat kita berehat,” demikian coret Nur Shahida, 37, menjawab kenyataan ditinggalkan seorang netizen dalam satu hantaran Instagram.

Ini Respon DatinShahida Tentang Apa Yg Sedang Berlaku Kepada Aliff Syukri Sampai Kantoi MenipuGambar Ubat ‘Cedok’ Gambar Orang Lain

Terdahulu, Aliff, 35, bertindak mengucapkan selamat tinggal kepada berjuta-juta pengikutnya dalam media sosial.

 

Sumber: Instagram @aliffsyukriterlajaklaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *