Luna Maya

lmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik ipar

Seorang kakitangan jabatan agama yang juga imam berusia 40 tahun didakwa di Mahkamah Sesyen Ayer Keroh atas 12 pertuduhan merogol, meliwat dan melakukan amang seksual fizikal terhadap adik iparnya antara September 2017 hingga Jun lalu.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Tertuduh bagaimanapun mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Sabri Ismail dan Nariman Badruddin dalam dua prosiding berasingan dan memohon untuk dibicarakan.

lmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik iparlmam yg juga kakitangan Jabatan Agama didakwa merogoI, meliiwat adik ipar

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Nazrin Ali Rahim dan Anis Najwa Nazari dalam prosiding berasingan. Mereka memohon mahkamah tidak membenarkan tertuduh diberi jaminan.

Bagaimanapun, sekiranya mahkamah membenarkan ikat jamin, kadar jaminan yang dicadangkan adalah sebanyak RM120,000 bagi kesemua 12 pertuduhan dengan syarat tambahan tertuduh tidak dibenarkan mendedkati mangsa dan keluarganya sehingga kes selesai dibicarakan.

Peguam tertuduh, Andrew Lourdes, merayu mahkamah mengenakan jaminan rendah dengan alasan anak guamnya mempunyai empatt anak berusia antara 16 hingga 3 tahun yang masih bersekolah, selain pendapatannya hanya RM1,500 sebulan sebagai penjawat awam.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM79,000 bagi kesemua pertuduhan dan menetapkan 6 Oktober untuk sebutan semula kes.

Sumber: Kosmo Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *