Luna Maya

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

Jam 7 pagi tadi sedang saya kemaskan barang-barang anak sekolah.. T1ba-t1ba sampai van jen4zah di depan pagar rumah. Ade org meninggl ke? Bisik hati saya, pergi tanya.. Rupanya betul ade meninggl, ibu tunggal. Malam tadi jam 2 pagi t1ba-t1ba ses4k n4fas. Ambul4n sampai, arw4h sudah tiada..

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

Arwah meninggalkan
Anak Sulung perempuan 21tahun sudah berkahwin dan menetap di KL

Manakala empat lagi yang menetap bersama arwah…16 tahun seorang perempuan..seorang lagi perempuan berumur 5 tahun dan berumur 4 tahun se0rang perempuan juga dan seorang lelaki berumur 2 tahun.

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

Rupanya malam tadi mereka semua tidak dapat tidur..pagi ni cuma beralaskan r0ti kerana sibuk uruskan jen4zah.. jadi pagi ni saya belikan sedikit sarapan buat mereka.

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

Sekarang keluarga arw4h menyewa di gel0ng gajah, kg bukit depu, tidak jauh dengan kedai ker0p0k lek0r t0k m0l0r, KT.

Terasa hib4 hati ini, memikirkan Sekiranya ujian sebegini Allah takdirkan kepada keluarga kita.. Tinggalkan anak-anak kecil.. Bagaimana nasib mereka.. Allah.. Ku4tkanlah keluarga ini..

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

UPDATE BERITA PENUH

“lbu, lbu Di Mana?” lbu Tunggal Meninggal Dunia, TinggaIkan Anak Kecil 4 orang. Salam takziah buat keluarga

Kuala Terengganu: “Ibu menghembuskan n4fas terakhirnya di pangkuan saya. Saya sempat mengajarnya mengucap dua kalimah syahadah sebelum ibu pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya.

“Sebelum itu, ibu minta saya urutkan kaki dan tangannya. Tidak lama selepas itu, saya dapati tangan dan kakinya kejang,” kata Ainin Syafina Abdullah,16.

Ainin Syafina berk0ngsi detik terakhir ibunya, Emellia Mat Husin, 37, yang meninggl dunia kira-kira jam 1.50 pagi tadi di rumah sewa mereka di Kampung Gel0ng Gajah, Bukit Depu, di sini, hari ini.

Menurutnya, ibunya meninggl dunia akibat rad4ng p4ru-p4ru dan mas4lah j4ntung.
Katanya, ibunya dimasukkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) selepas mengalami semput pada Isnin lalu sebelum dibenarkan keluar semalam.

Bercerita lanjut, Ainin Syafina berkata, biarpun s3dih dia bersyukur kerana arw4h ibu pergi ketika dia bersama tiga lagi adik, Aleesya Annabella, 11, Adriana Maisarah, 5, dan Muhammad Hayat Irfan, 2, berada di sisi arwah.

“Sejak ibu s4kit sebulan lalu, kami tidak pernah berpisah dengannya. Malah ibu minta kami tidur dan menemaninya di bilik dan tidak benarkan kami tidur di bilik berasingan.

“Hanya tang1san, pe.luk ci.um dan ratapan yang mengiringi pemergian ibu. Kami tidak sangka ibu akan pergi kerana ketika keluar daripada h0spital semalam, ibu kelihatan semakin sihat dan bermesra dengan adik-adik.

“Cuma sedikit terkil4n, kakak sulung yang sudah berkeluarga, Ainin Sofiya, 21, kini menetap di Kuala Lumpur tidak ada ketika ibu mengh3mbuskan nafas terakhir,” katanya ketika ditemui di rumah sewa mereka di Kampung Gel0ng Gajah, Bukit Depu, di sini.

Ainin Syafina berkata, dia sempat menghidangkan mee sup dan memberikan ibunya ubat kira-kira jam 5 petang semalam sebaik tiba di rumah selepas dibenarkan keluar dari h0spital.

“Ibu minta keluar h0spital kerana mahu berbincang dengan anak-anak selepas d0kt0r menyarankan melakukan pemeriksaan lanjut selepas mendapati beberapa saluran j4ntungnya tersumbat,” katanya.

Dia yang menamatkan persek0lahan ketika berusia 14 tahun berkata, ketika hayat, ibu sering berpesan supaya menjaga adik-adik dan disebabkan itu juga dia mengambil keputusan berhenti sekolah.

“Saya terpaksa berk0rban kerana tiada sesiapa yang akan menjaga adik-adik ketika ibu keluar bekerja selain kesempitan hidup.

“Keadaan kami semakin susah dan rumit apabila keadaan ibu semakin tidak sihat dan terpaksa berhenti kerja. Sebab itulah sejak akhir-akhir ini ibu pernah bersuara untuk tinggal dengan nenek di Pahang,” katanya.

Katanya, sebelum ini, ibunya pernah menyatakan hasrat untuk kembali tinggal bersama datuk dan nenek berikutan kes3mpitan hidup.
Anak sulung arwah, Ainin Sofiya berkata, dia menerima panggilan daripada adiknya, Ainin Syafina jam 2.30 pagi memberitahu ibu sudah tiada.

“Saya bersama suami serta dua anak perempuan berusia dua tahun dan 31 hari segera pulang dan tiba jam 10 pagi.

“Syukur kerana dapat menatap wajah ibu buat kali terakhir sebelum dikebumikan di Tanah Perku.buran Islam Sheikh Ibrahim jam 10.30 pagi tadi,” katanya.

Ainin Sofiya juga menyatakan rasa terkil4nnya kerana arw4h ibu tidak sempat melihat secara berdepan cucu kedua yang lahir pada 1 Julai lalu.

Sementara itu, nenek kepada kanak-kanak terbabit, Faridah Endut, 63, berkata, dia akan menunaikan hasrat arwah untuk tinggal bersamanya walaupun tanpa kehadirannya.

“Arwah pernah memberitahu keadaan dia susah dan mahu tinggal bersama saya di Chend0r, Pahang. Saya akan membawa mereka pulang ke Pahang, Selasa ini,” katanya.

Menurutnya, ketika dirawat di wad, arw4h kerap menghubunginya menerusi panggilan vide0 mem0h0n ampun dan m4af.

sumber: buletincom

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua k0men yang ditulis disini.

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *