Luna Maya

“Mak menangis kenangkan kakak, sedih dengan kecaman dari warganet” – Adik ejen kosmetik

Perselisihan antara ahli sindiket dadah dipercayai menjadi punca utama seorang wanita yang merupakan ejen jualan kosmetik dilarikan sekumpulan lelaki dari kediamannya di Wakaf Bharu pada 13 September lalu.

RAKAMAN PENUH ADA DI BAWAH SEKALI

Ketika itu, bapa mangsa dan anaknya berada di dalam rumah tidak dapat berbuat apa-apa kerana salah seorang daripada suspek mengacukan pisau ke arah warga emas terbabit.

Dari maklumat kenalan mereka, wanita terbabit dipercayai dibawa lari ke sempadan negara menggunakan bot.

KOTA BHARU: Polis Thailand melancarkan operasi bagi mengesan ejen jualan kosmetik Rosnazirah Mohd Naim, 36, yang diculik sekumpulan lelaki dari kediamannya di Kampung Semat Jal, Tumpat, petang Selasa lalu.

Sumber pihak berkuasa Thailand, memaklumkan pihaknya turut membuat serbuan di sebuah rumah di pinggir Sungai Golok atau Takbai, di sini, semalam.

Katanya, serbuan berkenaan dibuat susulan maklumat yang diperoleh bahawa kediaman itu dihuni salah seorang suspek.

Bagaimanapun, ketika serbuan dilakukan, kediaman terbabit kosong, namun sumber berkenaan memberi jaminan, operasi akan dilakukan secara berterusan.

“Operasi mengesan mangsa akan diteruskan lagi berpandukan maklumat yang diterima daripada pihak berkuasa Malaysia (Kelantan).

“Sebarang maklumat berkaitan akan disalurkan dari semasa ke semasa. Kita akan membantu mengesan mangsa yang dikatakan dibawa lari ke sini,” katanya ketika dihubungi.

Tumpat: “Sejak hari pertama kehilangan kakak lagi, mak (kerap) menangis mengenangkan keadaan kakak yang entah di mana, selain sedih dengan pelbagai berita tidak sahih disebarkan,” katanya adik kepada ejen jualan kosmetik yang diculik sekumpulan lelaki di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu, di sini.

Lelaki berusia 25 tahun itu berkata, selain keluarga yang masih bimbangkan kehilangan kakaknya itu, mereka turut kecewa dengan kecaman diterima, terutama daripada warganet.

Justeru katanya, dia berharap orang ramai dapat menghentikan berita tidak sahih mengenai kejadian itu dan mendoakan kakaknya dapat dibawa pulang dengan selamat.

“Mak menangis apabila mengenangkan keadaan kakak, kami juga risaukan keadaan mak kerana dia menghidap penyakit buah pinggang tahap lima dan perlu mendapatkan rawatan dialisis tiga hari seminggu.

“Sehingga kini tiada khabar berita diterima mengenai kakak dan panggilan yang meminta wang tebusan juga tidak ada…doa sahaja agar kakak ditemui dengan selamat,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Kehilangan ejen jualan kosmetik itu sudah memasuki hari keempat, namun khabar mengenainya masih belum diperoleh.

Sehingga kini, keluarga wanita yang berusia 36 tahun itu juga tidak menerima sebarang panggilan yang meminta wang tebusan.

Adiknya berkata, selain bergantung kepada pihak berkuasa, keluarga juga meminta bantuan saudara-mara dan rakan yang tinggal berhampiran sempadan di Pengkalan Kubor bagi membantu mengesan mangsa.

Tonton Video Kejadian :

Sumber BH, HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *