Luna Maya

Bukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di Pokok

New Delhi: Polis India, pada Khamis, menahan enam lelaki kerana dituduh melakukan jenaayah r0g0I beramai-ramai.

Mereka juga membvnuh dua beradik perempuan yang mayatnya ditemukan tergantung pada pokok di luar kampung mereka, sehingga mencetuskan protes.

Bukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di PokokBukan Sahaja DirogoI, Malah Dua Beradik Perempuan Ditemui Tergantung di Pokok

Hampir 32,000 kes r0g0l dilaporkan di India pada 2021, menurut angka kerajaan, tetapi lebih banyak lagi dianggap tidak dilaporkan.

Tahun lalu, pihak berkuasa Uttar Pradesh segera melakukan bedah siasat ke atas mangsa r0g0l Dalit yang dibvnuh oleh seorang lelaki Hindu turut menyebabkan kemarahan yang meluas.

Insiden terbaharu, mengimbau kepada kes r0g0l dan pembvnuhan dua sepupu berusia 14 dan 15 tahun daripada komuniti Dalit pada 2014 di negeri sama, yang mencetuskan kekecohan.

Gadis-gadis itu ditemukan tergantvng pada pokok mangga dan polis pada mulanya menuduh lelaki kasta atas tempatan melakukan serangan sksual dan membvnuh mereka.

Tetapi siasatan polis tidak berjalan dengan lancar dan tiada siapa yang disabitkan kesalahan.

HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *