Luna Maya

“Hancur rumah!” – Jiran sakan bina banglo 2 tingkat, lelaki sedih rumah musnah kena tempi as.. Lihat keadaan rumah dia, Sampai Macamtu sekali..

Bukan mudah untuk memilki sebiji rumah pada masa kini. Mana tidaknya, hendak membeli rumah lelong pun kadang kala memakan ratus ringgit.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Lagi tidak terbayang apabila rumah yang selama ini menjadi idaman musnah angkara orang jiran yang tidak berhati perut.

Jiran renovasi terkena tempias.
Itulah yang dialami oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Rakeshbathumalai apabila berkongsi sebuah video dimana meluahkan rasa kecewa apabila jirannya memabah binaan sehingga merosakkan struktur rumahnya.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet turut berang akan tindakan jiran yang tidak bertanggungjawab.

Malah, mereka juga bersimpati apabila rumah lelaki berkenana sudah tidak selamat untuk didiami.

“Dia piling ke nih? guna mesin.Teruk sangat nih, dah macam putus dua, tengok pada kesan tu, macam tanah mendap, beam berkongsi .Kalau rumah dia sorang area tu bermasalah macam tu memang kes jiran lah.Bahaya tu.Boleh runtuh bila bila tu, kalau ada pergerakkan besar” – Fadamir

“Mn2 majlis sama je..klu jiran tambah umah mmg x ada tindakan..ada tu org dh report..mmg dtg siap ckp kami x kesah sebab org yg repot jd kami dtg tp x ada tindakan langsung..mmg ada umah jiran yg ubah suai umah sebelah yg kena..klu ujan abis perabot ujan msk mcm air sungai..” – Dian Hana

“Sebab tu la syok duduk Kampung atas tanah sendiri. Tkyah nk layan jenis jiran jiran yg selfish mcmni. Kalau nk beli rumah kat KL beli condo sebab kalau flat ada pulak spesies yg cop parking and selera condo.” – Aqif Haiqal

“Uish. Gigih aku tengok video dia. Dengan internet siput aku ni. Teruk retak rumah dia. Berapa lama punya kerosakkan ni? Teruk sangat.” – Jay Lim

Semoga keluarga Rakesh mendapat pembelaan seadilnya dan diharapkan agar pihak berkuasa tidak berdiam diri sahaja.

Tonton Video Penuh : SILA KLIK DI SINI

Sumber: TikTok @rakeshbathumalai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *