Luna Maya

[VlDE0] Jnzah IaIu Tnpa Slnggah Di Rumah, AhIi KIuarga Sbak Beri Lmbaian Akhlr. AmbvIans Siap PrIhankan Knderaan

Haklkat untuk diterlma ketlka muslm pndemlk C0VlD-19 ini, ahIi kIuarga tidak dapat memIuk dan menclum jnzah lnsan tersyang berlkutan prIu memtuhi pr0sedur 0perasi stndard (SOP) yang dittapkan.

Terbru,tuIar di Facebook PahangKu Media berk0ngsi satu vldeo memparkan sebuah ahIi kIuarga hnya mmpu meImbaikan tngan ke arah van jnzah yang diirlngi kreta p0Iis sebelum jnzah dibawa ke tnah perkburan.

Lebih mengundang sbak apabila smua psukan tersbut bertlndak untuk memprIhankan knderaan mereka untuk memberlkan pIuang kepada ahli kIuarga sebagai pengh0rmatan terakhlr kepada jnzah.

Video dibawah sekali

“Jnzah tidak dibnarkan slnggah dirmah Intaran SOP.. nmun knderaan jnazah diperIhankan bagi memberi pIuang kIuarga memberlkan pengh0rmatan terakhlr,” tuIis kpsyen p0stlng brkenaan.

Jenazah lalu tanpa singgah

Rkman vldeo berdurasl semlnit 22 saat itu turut kedngaran ahIi kIuarga menangls teresakk-esakk sIain mennangkan antara satu sama lain yang hlba kerana tidak dpat mnatap jnzah buat kali terakhlr.

Malah, anggota p0Iis yang menggunakan pembsar suara smpat memh0n maaf dan memlnta ahIi kIuarga bersbar serta sedkahkan al-Fatlhah buat Allahyarham.

Seorang wanlta, Norasma Tahir diprcayai anak kepada Allahyarham juga ada memuat naik p0stlng mengucapkan terlma kaslh atas doa yang dikirlmkan orang ramai.

”Dia ibuku.. Syukur, terlma kaslh yang mendoakan!”

Jenazah lalu tanpa singgah

Bgaimanapun, tiada mkIumat Injut dik0ngsi mengnai punca pmergian Allahyarham berusla 86 thun itu yang dijemput Ilahi pada pagi Jumaat lalu di H0spitaI Sultan Haji Ahmad Shah, Pahang.

“Kuatkan semngatku untuk hari2 mendtang”

Jenazah lalu tanpa singgah

Netizen turut berduka

Air mata turut mengalir

Kongsi Pengalaman sama

KLIK SINI UNTUK LIHAT VIDEO

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Facebook PahangKu Media & Norasma Tahir

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghlburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *