Luna Maya

Pelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima Padah

Tular sebuah video memaparkan seorang wanita bertindak menaggalkan pakaiannya di atas pentas dalam sebuah acara yang dipercayai berlangsung di Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Kuala Lumpur.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Seorang pengguna laman Facebook, Ibrahimsaleh Kediok berkongsi video itu yang pada mulanya kelihatan wanita tersebut mengenakan baju kurung dan berhijab sambil memperkenalkan diri.

Tidak cukup dengan itu, kedengaran suara penonton bersorak seperti gembira dengan tindakan dilakukan wanita terbabit yang secara terang-terangan mempersendakan agama Islam.

Posting tersebut dikongsi sebanyak 5,900 kali dan 4,500 komen netizen dimana rata-rata meluahkan kemarahan serta mengecam perbuatan biadab wanita berkenaan.

Tidak kurang terdapat juga individu menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap wanita itu kerana mempermainkan agama Islam di mata orang ramai.

Tindakan pelawak wanita menanggalkan pakaian dan hijab di atas pentas selepas mengaku menghafal 15 juzuk al-Quran mengejutkan ramai orang.

Susulan perbuatan menghina kesucian Islam, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) tampil mengeluarkan sebuah kenyataan rasmi.

Menurut Datuk Haji Mohd Ajib Ismail, pihaknya sudah mengambil maklum berkenan video yang tular itu dan katanya siasatan awal telah dilaksanakan.

Pelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima Padah

Malah jelasnya, satu laporan polis mengenai insiden itu telah dibuat di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail dan katanya individu berkenaan telah dilarang untuk kembali ke Crackhouse Comedy Club.

Pelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima PadahPelawak Wanita Terkenal yg Bukak Baju BerbogeI, dan Hiina lsIam Akhirnya Terima Padah

Sementara itu, Pencetus Ummah (PU) Amin meluahkan rasa kesal dengan tindakan seorang pelawak wanita bertudung yang menghina Islam ketika melakukan persembahan stand up comedy di Crackhouse Comedy Club Kuala Lumpur.

Menerusi hantaran di Instagram (IG), Amin berasa sedih dengan perbuatan berani mati wanita itu yang mengaku sudah menghafal 15 juzuk al-Quran tetapi sanggup menanggalkan pakaian baju kurungnya di depan khalayak penonton.

Tegas Amin, wanita beragama Islam itu jelas sudah menghina agama dan bertindak melampaui batas.

“Sedih memang sedih sangat. Tak sangka ada manusia yang perangai macam ini. Sanggup mainkan tudung.. sanggup mainkan bicara dalam keadaan dia kata hafal al-Quran.

Dia sanggup buka baju depan orang ramai dan tetamu pula bersorak. Apa nak jadi dengan umat kita?

Ini negara Islam. Kita semangat tengok Mat Kilau, semangat tengok perjuangan Islam. Hari ini ada orang main-mainkan agama Islam. Mana maruah kita?”

Dalam pada itu, Amin memohon agar pihak berkuasa mengambil tindakan undang-undang kepada wanita terbabit dan juga pihak penganjur yang terlibat.

“Apa yang kau buat tu akak akan disebabkan ditangkap kerana mainkan agama.

Kepada kawan di luar sana, tolong jaga keturunan kita. Kepada pihak berkuasa, tolong tangkap cepat orang macam ini.

Kalau tak dibendung, akan merosakkan dan hina agama kita! Berhenti perangai macam ini!”

Sebelum ini, viral sebuah video yang memaparkan seorang wanita tampil lengkap berbaju kurung dan tudung dan kemudiannya bertindak menanggalkan sehinggakan terdedah aurat di khalayak umum.

Wanita berasal dari Kuala Kangsar itu, Perak itu memberitahu dia berketurunan Melayu, beragama Islam dan sudah menghafal 15 juzuk al-Quran.

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Sumber: Facebook Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *