Luna Maya

Tegur lelaki bawa motor secara berbahaya, pengawaI keselamatan parah ditetak di kepala

Seorang pengawal keselamatan mengalami kecederaan parah di  kepala dan tangan kiri selepas ditetak menggunakan parang selepas menegur seorang lelaki yang menunggang motosikal secara berbahaya dalam kejadian di tapak projek perumahan di Bukit Banyan kelmarin.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi laporan dari Kosmo! mangsa, Ismail Ahmad, 58, yang cedera parah pada kepala dan tangan dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) untuk rawatan.

Mangsa terus dikejarkan ke hospital selepas mendapati terdapat kecederaan parah di bahagian kepala dan tangan kirinya.

Tambah Zaidy lagi, sebaik menerima laporan itu, pihaknya berjaya menahan dua suspek di kawasan Sungai Petani dan sedang memburu seorang lagi lelaki yang disyaki terlibat dalam kejadian tersebut.

“Sekarang ni mana2 orng pun susah atau tak mau terima teguran, pakcik….tgkla mana2 pun…kat sekolah, kat 7e, kat pasar, atas jraya…kat media sooosial pun tak boleh ditegur. Akhir zaman ni mmg byk dugaan .” – Hayati

“Kesian pakcik. Semoga cepat sembuh. Yang geng belasah pakcik ni I hope selain Kena hukuman tegas, kamu sakit perut satu hari non stop pegi tandas tapi tandas semua penuh dan flush rosak. Air tidak ada, tisu juga tidak ada. Biar tah* kering macam itu saja tidak dpt cuci”,- Handsome

“Zaman sekarang kalau tegur macam ni lah jadinya. Ambil video kasi viral ja. Nanti polis datang kutip dirumah.” – Mat

“Zaman skrg ni X mcm dulu..jg Hal masing2.x yah sibuk Hal org.bdk dulu dgn bdk skrg lain.xde rasa hormat kt org tua.skrg cikgu pun X bole sentuh anak murid.cikgu pun berani dorg pukul.roadblock polis pun dorg bole langgar ramai2.” – Genzo

“Xpaaaa..mana depa tu nk lari, dlm Malaysia nie rata² tempat ada org kita…skit masa lagi ada la tu nti hak sampai pi b’diri depan depa…tggu dengar ja” – Jasli

Sumber: Kosmo! (Nur Syazwana Mansor), FB Kelab Info Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *