Luna Maya

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

BERANAK pun tak sakit macam ni!

Demikian kata seorang wanita dikenali sebagai Husna yang menanggung derita selepas suntikan filler pada bahagian payudaranya pecah dan bocor, baru-baru ini.

Rakaman Video Ada di Bawah Sekali

Menurut wanita berusia 30 tahun itu, dia mendapatkan rawatan daripada dua pakar kecantikan kerana tidak berpuas hati dengan saiz payudara sendiri.

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

Jelas Husna yang menetap di ibu negara, dia turut dirawat di sebuah hospital swasta dan kini sedikit lega apabila keadaan kesihatannya beransur pulih.

“Selepas kejadian itu, saya pergi jumpa beautician yang buat filler, dia kata ‘akak boleh buat’.

Dia cucuk saya dengan jarum dekat luka yang berlubang tanpa bius, dia kata nak tarik air bisa.

Saya menangis dengan cara dia handle, kemudian saya dapatkan rawatan di klinik sebelum pergi ke hospital swasta.

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

Husna membuat rawatan itu kerana tidak berpuas hati dengan saiz asal payudaranya. (Gambar Hiasan)

“Kiranya payudara kiri je yang pecah dan kena jangkitan. Yang belah kanan masih okay.

Seminggu saya masuk hospital untuk habiskan antibiotik dan cuci luka. Nasib baik tak kena bedah. Tapi sejujurnya ia beri kesan buruk kepada mental saya.

“Filler pada payudara kanan tidak boleh dibuang kerana ia sudah masuk badan dan meresap dalam tisu.

Jadi sekarang tak seimbang saiz kedua-dua belah payudara. Cuma saya lega sebab dah tak sakit macam sebelum ni,” ujarnya lagi.

Bercerita mengenai pusat kecantikan yang dikunjunginya, Husna berkata dia membuat rawatan di dua kediaman iaitu di Shah Alam dan Bukit Jalil.

“Masa kali pertama, saya buat dekat sebuah kondominium di Shah Alam. Saya tak ragu sangat sebab rumah tu disusun rapi dengan tempat untuk baring, ada peralatan semua.

“Yang kali kedua, saya buat di rumah. Dia dakwa ada spa, tapi kalau nak dekat, saya boleh datang ke sebuah rumah di Bukit Jalil.

“Selepas kejadian ini, saya dapat semula refund rawatan terakhir. Tapi dia dah tak nak terlibat selepas refund. Tapi kalau ada apa-apa, dia kata masih boleh refer dia.

“Cuma bila jadi macam ni, saya rasa menyesal habiskan dekat RM10,000. Saya dapat refund yang last saja,” ujar perunding kewangan di sebuah bank itu.

Dalam pada itu, video perkongsian Husna mengenai penyesalannya mendapatkan suntikan filler payudara turut meraih hampir 300,000 tontonan di TikTok.

Gadis Terpaku Filler Payudara Tiba² Pecah, Baju Penuh Air Kuning Berdaarah “Nak sgt aset besar..”

Antara komen netizen di aplikasi TikTok.

Kata Husna, dia menepis perasaan malu demi membuka mata masyarakat agar tidak terjebak sehingga memberi kesan kesihatan seperti yang dilaluinya kini.

“Masa saya nak keluar hospital, doktor tanya saya, macam mana nak bagi orang sedar mengenai isu ini?

Doktor juga pujuk supaya saya jangan buat lagi. Saya cakap kat doktor, saya nak buat content mengenai isu ini.

“Bukan sebab tak malu, tapi saya nak orang tahu yang filler ni tak elok. Video ni saya buat untuk beri kesedaran.

Saya terkejut tiada yang kecam, boleh kata 99 peratus beri sokongan dan doakan kesembuhan saya.

“Rupa-rupanya ramai wanita yang kena benda sama mesej saya, ada juga yang dah tak jadi nak buat filler selepas tengok video saya. Biarlah ini jadi pengajaran,” ujarnya lagi.

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *