Luna Maya

Video: Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend

Semalam tular satu video di media sosial mengenai seorang remaja perempuan yang terkandas di lapangan terbang selepas dia rasa bersalah untuk berjumpa dengan rakan lelaki yang dikenalinya menerusi permainan dalam talian.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Kejadian yang berlaku di Jambi itu membongkar satu cerita yang mengejutkan.

Remaja itu dipercayai telah menjual motosikal bapanya kerana ingin berjumpa dengan rakan lelaki yang baru dikenali..

Menerusi laporan Tribun Timur, remaja itu nekad bertindak sedemikian untuk membiayai perjalanannya dengan menaiki kapal terbang.

Pun begitu, dia mula meragui tindakannya selepas memikirkan mengenai kedua ibu bapanya.

Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend

Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend

Berseorangan di situ, dia kebingungan dan hanya mampu menangis.

Kesian melihat keadaan remaja itu, seorang perempuan, Monik, yang turut berada di lapangan terbang itu menghampirinya dan menenangkannya.

Seorang Gadis Datang Menghampiri

“Ketika itu saya melihat remaja tersebut seperti kebingungan, saya menghampirinya dan bertanya keadaannya.

Ternyata dia dari Jambi dan hendak ke Jakarta untuk menemui rakan lelaki yang dikenali menerusi permainan dalam talian,” katanya.
Gadis Menangis Menyesal Jual Moto Ayah Sbb Nak Beli Tiket Kapal Terbang Nak Pergi Jumpa Boyfriend
Menurutnya lagi, gadis itu juga mahu pergi ke Jakarta dengan membawa wang bernilai Rp 20 j.uta (RM 5,771),l.

Ia merupakan hasil yang diperoleh selepas menjual motosikal bapanya, lapor Detik News.

Remaja itu dipercayai member.ontak dan nekad untuk berjumpa lelaki yang dikenalinya itu.

Tetapi ia tidak diteruskan kerana keluarganya dapat mengetahui mengenai perkara tersebut setelah video mengenainya tular.

“Sebenarnya dia tetap berk.eras ingin berangkat ke Jakarta tetapi mujurlah video itu tular dan pihak keluarganya datang ke lapangan terbang untuk menjemputnya.

Tidak cuma itu, remaja itu juga secara tidak sengaja bertemu dengan seorang guru sekolahnya, akhirnya dia membatalkan hasrat untuk ke Jakarta,” jelas Monik.

Sementara itu, Pengurus Besar Lapangan Terbang Sultan Thaha Jambi, Agus Supriyanto mengesahkan bahawa remaja itu merupakan penumpang yang akan berlepas pada Selasa.

Keluarga Akhirnya Jemput Pulang

Kerana turut merasa c.uriga terhadap gadis itu yang kelihatan kebing.ungan dan tidak mempunyai penjaga, Agus juga telah memb.atalkan penerbangan gadis itu.

Keluarganya yang berasal dari Desa Tangkit, Wilayah Jambi, dilap.orkan telah menjemputnya di lapangan terbang untuk membawanya pulang.

 

Kredit : SK/Tribun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *