Luna Maya

‘Dah viral satu Kedah tau’ – Model berani muncul tak pakai coli, tayang dada tersembuI di KFW22 akhirnya menerima padah

PENGANJURAN acara Minggu Fesyen Kedah atau Kedah Fashion Week 2022 (KFW22) baru-baru ini dicemari dengan kehadiran seorang model yang kelihatan seperti wanita berpakaian menjolok mata.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Individu berkenaan mencuri tumpuan warga maya selepas dia tampil memakai sut potongan formal serba hijau tanpa kemeja atau blouse.

Sementara itu, seorang lagi pelayar turut memberikan respons setelah terkejut melihat penampilan model itu kerana pada mulanya beranggapan gambar tersebut di ambil di Milan Fashion Week dan bukannya di Kedah.

Selain itu, terdapat satu tangkap layar dipercayai milik tuan badan yang memuat naik gambar asal sebelum menjadi tular.

Dengan menggunakan nama Ina (Ny@h), individu itu memaklumkan dia hadir ke KFW22 pada hari ketiga dengan tema Theme Of Stylo.

Untuk makluman, antara jenama yang turut serta ialah Icahfa, Qaira Hijab, Fana Couture, Carl Rino, HLA, Parkson, Nuway, Teva, Birkenstock Studio, Steve Madden dan Swarovski.

 

Susulan itu Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Kerajaan Tempatan negeri Kedah, Datuk Dr Mohd Hayati Othman berkata, pihaknya akan mengambil tindakan terhadap penganjur KFW2022 termasuk memanggil pihak berkenaan untuk memberi penjelasan tentang penampilan berkenaan.

Hasil semakan awal, pihak penganjur didapati tidak memohon permit dan tidak mendapat kelulusan pihak berkuasa tempatan (PBT).

“Saya menerima aduan mengenai penganjuran Kedah Fashion Week yang menampilkan model dengan pakaian yang menjolok mata.

“Pihak saya akan memanggil penganjur, meminta penjelasan dan mengenakan tindakan sewajarnya,” katanya dalam kenyataan di Facebook.

“Dunia akhir zaman tak pelik memang terang dan jelas sejelasnya petanda² kiamat kecil di depan mata, segala bala bencana yang Allah turunkan sebab daripada perbuatan tangan² manusia itu sendiri. Muhasabah diri kita” – Putera

“Mmg tiap2 tahun show ni tp tahun ni paling over la plak. Agk nye da lama pkp tersimpan lama Sgt buah dada” – Leez

“Negaraku islam. tak rela ku dijajah.Tup tup….kluar lgi mcm ni.Kalau tk dsana..ia muncul disini..tk dsini tapi dsana pula.mcm gitula ulang2…” – Nasriq

Sumber Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *