Luna Maya

‘Ayah RogoISaya Selama 12 TahunSejak UmurSaya 3 Tahun, Bagi Saya Dia Dah Lama Maati’

Tak dinafikan, terlalu banyak cerita rogol yang melibatkan ahli keluarga sendiri. Lebih menyedihkan apabila orang yang sepatutnya melindungi kita, rupanya syaitan bertopengkan manusia.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Seperti kisah yang menimpa seorang gadis ini yang dipercayai menjadi mangsa serangan s3ksual oleh apa kandung sendiri selama 12 tahun iaitu antara tahun 2006 hingga 2017.

Bercerita dengan lebih lanjut, Aicha akui bahawa dia tidak boleh membenci bapanya itu kerana apabila lelaki itu tahu, dia akan didera dan dihukum dengan lebih kejam. Oleh itu, dia sering berpura-pura dirinya sedang bahagia.

Ada satu malam selepas semua ahli keluarga tidur, kami berdua menyelinap. Ketika saya kecil, dia sudah meracuni fikiran saya bahawa kami berdua adalah pesalah dalam hubungan sulit itu. Dia memberitahu saya sekiranya saya membongkarkan tindakannya itu, tiada siapa akan percaya kerana tiada bukti.

Tindakan tersebut berjaya disembunyikan dari pengetahuan ahli keluarga dan suspek dikatakan tidak tidur bersama isterinya di dalam bilik sebaliknya dia memilih untuk tidur sendirian di ruang tamu.

Suspek kemudian mengajak mangsa tidur bersamanya di ruang tamu kononnya mahu menonton filem bersama-sama tetapi itu semua hanyalah helah semata-mata. Namun siapa sangka, hampir 12 tahun akhirnya perbuatan itu terbongkar. Pada ketika itu, Aicha mempunyai seorang kawan yang dia sangat percaya.

Jadi, pada suatu malam, saya berada di bawah pengaruh alkohol kerana ayah saya biasa buat saya mabuk sebelum melakukan perkara terkutuk itu dan saya menghantar mesej kepada rakan saya.

Sejak daripada itu, Aicha nekad untuk menceritakan segala-galanya kepada rakannya itu sekitar tahun 2018. Pada suatu hari, Aicha nekad untuk membuat laporan polis dan suspek telah dijatuhi hukuman penjara selama 15 tahun atas tuduhan mer0gol berulang kali, cubaan rogol, s3ks luar tabii dan serangan s3ksual.

Difahamkan, Aicha kini sudah berkahwin dan memiliki seorang anak perempuan berusia enam bulan.

Menurut Aicha, meskipun bapanya sudah dipenjara tetapi dia masih bimbang akan keselamtan diri dan anak perempuannya. Oleh itu, dia membuat keputusan untuk berpindah keluar negara. Sejak bapanya dipenjarakan, Aicha tidak pernah berhubung dengan lelaki itu.

Bagi saya, dia dah lama mati.

Sumber: Daily Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *