Luna Maya

Lama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia Dapat

Sekadar gambar hiasan

Seorang lelaki di Indonesia yang sedang mencari calon isteri menjadi tular di media sosial dek kerana kriteria yang digariskannya menyatakan bahawa dia tidak suka kepada janda.

RAKAMAN YG TULAR ITU ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi satu ciapan pengguna di Twitter dikenali sebagai TXT Gajelas, seorang lelaki berbaju kuning memberitahu hasratnya bahawa dia ingin mencari calon isteri, namun meletakkan beberapa beberapa syarat utama.

Lama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia DapatLama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia DapatLama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia DapatLama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia DapatLama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia DapatLama Ngidam Nak Kahwin, Lelaki Ini Iklan Cari Jodoh Tapi Taknak Janda, Akhirnya Ini yg Dia Dapat

Menerusi satu ciapan pengguna di Twitter dikenali sebagai TXT Gajelas, seorang lelaki berbaju kuning memberitahu hasratnya bahawa dia ingin mencari calon isteri, namun meletakkan beberapa beberapa syarat utama.

Antara syarat-syarat tersebut adalah calon isterinya itu perlu berusia 20 hingga 25 tahun dan merupakan seorang gadis.

“Maaf saya tak menerima janda. Saya anti janda.”

Dalam pada itu, dia turut menyatakan calon isterinya perlu memiliki kewangan yang kukuh dan sekurang-kurangnya bekerja sebagai pegawai kerajaan.

“Supaya boleh beri saya wang kepada saya.”

Namun setelah sekian lama menanti, apa yang dia dapat hanyalah kecaman daripada netizen, dan persatuan janda-janda di sana.

“Salahkan saya memilih dan menetukan sendiri kebahagian untuk diri saya..”

Antara reaksi netizen :

“Dia pun manusia .. serta ada hati & perasaan .. jgn sampai menghina .. Allah yg cipta dia dgn rupa mcm tu ..

tapi rambut dia tu , mmg slek dia .. kenapa buat mcm tu .. cuba tukar cara lain .. mungkin peluang lebih tinggi .. insyaAllah .. tiada yg mustahil ..” – Zie Bohari

“Amboi memilih. Sekali imbas teringat member aku yang minat kangen band dulu-dulu” – Alif

“Ko sikat rambut belah tepi tu elok² ckit. Pastu up semula gambo ko, baru gadis² beratur nk pm ko” – Zubir

Lihat tweet di bawah :

Sumber : Berita Hits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *