Luna Maya

Rakam dan sebar video Iucah makwe, remaja lelaki yang dipukuI bapa kekasih akhirnya meninggal dunia

Seorang remaja lelaki disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Umum Sarawak (HUS) awal pagi Jumaat selepas mengalami kecederaan parah.

RAKAMAN ADA DI BAWAH SEKALI

Remaja berusia 18 tahun itu difahamkan dibelasah dua orang lelaki tempatan berusia 43 dan 50 tahun di pusat komersil di Jalan Tun Jugah, Kuching.

Menerusi laporan dari Astro Awani merujuk kepada sumber asal, kejadian tersebut berlaku disebabkan tindakan mangsa yang didakwa merakam dan menyebarkan video lucah anak perempuan kepada salah seorang suspek yang juga merupakan kekasih mangsa.

Pihak polis telah mengklarifikasikan kejadian tersebut sebagai kes bunuh setelah mangsa yang dikejarkan ke hospital meninggal dunia.

Dalam pada itu, beliau turut menyeru orang ramai supaya tidak mengambil tindakan sendiri yang menyalahi undang-undang seperti kes tersebut.

Disamping itu, Merbin juga menitipkan pesan agar mana-mana pihak yang mempunyai maklumat tentang kejadian tempoh hari segera menyalurkan kepada pihak polis bagi membantu siasatan.

“Kesian ayah dia…jaga dr kecik dgn kasih syg dan pengorbanan. Bila besar anak dia dirosakkan. Mmg boleh hilang pertimbangan.
Aku sedih tgk masalah sosial zaman skrg. Tapi nk buat mcm mana? Dunia makin tua makin rosak…” – MomoShiki

“Lain kali jgn dipukul mati. Potong saja anu nya. Buang dlm sungai. Pasti die menyesal seumur hidup.” – lrham

“Anak sendiri tak dibelasah sekali ke? Salahkan n belasah anak dlu baru nak hentam ex nya …” – Denna

“Tak sepatutnya pukul macam tu tak elok sebab kita orang melayu penuh budi pekerti,sepatutnya kena cuah minyak panas” – Mohd Dino

Sumber OMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *