Luna Maya

Tak dapat masuk masjid, bekas MB Negeri SembiIan soIat Jumaat di Iuar pagar

Semal4m merupakan hari dimana kaum lel4ki beragama Islam menvnaikan solat Juma4t. Pastinya dalam tempoh pendem1k ini, jumlah pengunjvng yang ingin menun4ikan kewajiban solat Jumaat t3rpaksa dihadkan demi m3ngelakkan sebarang penul.ran.

Oleh itu, disesetengah masjid, merek4 yang hadir lewat terp4ksa solat di luar pag.ar kerana pihak pengurusan leb1h mengutamakan mereka y4ng sudah tiba lebi.h awal disana.

Solat luar pagar
Jad.i, menerusi satu perkongsian di laman media sosial, gambar b3kas menteri besar Nege.ri Sembilan, Dato’ Seri Utama Haji Mohamad bin Hasan s0lat diluar pintu pag.ar masjid kerana tidak dap4t m4suk ke dalam bagi menun4ikan solat Jumaat telah tular.

Bergambar den.gan AJK masjid lepas s0lat
Dalam muat naik tersebut, jelas kelih4tan Tok Mat hanya dvduk beralaskan sejadah yang dibawa dan dibentang di t4r jalan betul-betvl dihadapan pintu pagar masjid.

Walau bagaimanapun, seusai daripada menvnaikan solat, Tok Mat sempat bergambar dengan pihak pengurusan masj1d yang menyedari k3hadiran bekas menteri besar itu.

Terbaik Tok Mat
Sehubungan dengan perkongsian yang dibvat, rata-rata warg4net telah meninggalkan pelbagai komen diruangan F4cebok sumber. Kebanyakkan daripada mereka memuji sikap yang ditunjukkan Tok Mat kepada masyarakat kerana tetap merendah diri.

Solat kat luar pagar pon boleh. terbaik Tok Mat

Contoh macam ni la yang baik.

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Sumber Media Selangor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *