Luna Maya

LeIaki Ini Menerima Padah Diturun Pangkat, Bawa lstri Bersiar Naik Helikopter Polis

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Isteri mana yang tidak teruja apabila suami mengajak keluar rumah untuk makan angin, malah bukan ke lokasi biasa-biasa seperti pusat beli belah sebaliknya bersiar-siar dengan menaiki helikopter.

Itu dilakukan seorang anggota polis Thailand, Akkarapol Yeekoh apabila membawa si isteri menikmati pemandangan indah sambil wanita tersebut merakam video dengan berlatarbelakang lagu How Do I Live nyanyian LeAnn Rimes..

Menerusi laporan Coconuts Bangkok, rakaman video berdurasi 33 saat itu memaparkan pemilik akaun TikTok Keng_pakapawan mengabadikan detik romantis bersama suaminya sebelum menjadi tvlar di media sosial.

Malah bukan itu sahaja, dia turut mengarahkan Akkarapol diturunkan pangkat dan memegang jawatan yang biasa, hukuman ‘standard’ bagi individu dalam penyalahgunaan kuasa.

“klau bg saya tak salah pun isteri diapun.. sekurang2 nya isteri seorang anggota dpat jga merasa bagaimana bahaya dan susahnya kerja sebagai seorang anggota..

klau nak bg hukuman bgla tindakan disiplin sja sebagai amaran nda payahla turunkan pangkat….kesian la….niatnya baik utk isteri nya mesti Allah balas yg baik2 jga utk dia,..Aamiin…” – Razli Ahmad

“Harta kerajaan dibuat mcm harta sendiri. Kat malaysia pun ramai yg mcm tu. Cuma pandai cover line.” – Kassim

Antara reaksi netizen :

Tonton Video Di Bawah :

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Sumber : Twitter

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *