Luna Maya

Atuk HiIang Duit Pencen RM12,931 DaIam Bank, Rupanya Cucu AmbiI Nak Beli ‘Item’ Dalam PUBG

Obses sangat nak main game sampai sanggup eh mencuri. Sampai kering akaun atok dia!

Menurut Harian Metr0 melap0rkan datuk remaja itu hanya mengetahui wangnya lesap selepas menerima mesej di telefon bimbit memaklumkan yang 2,500 rupee (RM141) telah ditolak dari akaun miliknya meninggalkan baki sebanyak 275 rupee (RM15.46).

Mengesyaki dirinya menjadi mangsa penipuan, lelaki itu terus menghubungi pihak bank dan melaporkan kej4dian kepada pihak polis.

Dalam laporan tersebut, dia menjelaskan yang dia tak buat sebarang pemindahan dan tak pernah menerima kata laluan sekali guna (OTP).

Susulan itu, Jabatan Siber Polis New Delhi mengesahkan bahawa cucu lelaki mangsa, Pankaj Kumar, 23 tahun, adalah orang yang memindahkan wang mangsa keluar dari akaunnya.

“Nasib baik aku tak suka main game kurang ajar ni.. sana sini aku Dengar budak2 main game sampai subuh lepas tu mulut mcm celaka?” – kuda

“Anak aku pernah weii….nye main games kutip langgan abis bayar playstore….beribu ribu…nasib laaa xde masuk detail kad bank ke ape…kalau x licin duit bank aku” – Cikra

“Aku mmg minat main pubg ni…minat,,tapi bkn gila…aku mmg xpndai pun nk main bar2 mcm org laen..jnji setiap season aku dpt baju,,senapang,da ckup…dari season7 smpai skg..dh dpt tu..dh..xpayah kd nk beli2…wat ape nk bli…klu buat live gaming ok jgk..dpt pulangan” -Sampan

“Remaja lelaki itu memindahkan wang pencen dari akaun datuknya sebelum menggunakan wang itu untuk membiayai pembelian aplikasi dalam akaun permainan PUBG miliknya”

“Polis menjejaki wang itu dipindahkan ke Paytm (dompet mudah alih) atas nama akaun cucu lelaki itu.”

Pankaj mem4klumkan p0lis bahawa seorang kawan telah meminta ID dan kata laluan akaun Paytm miliknya namun p0lis percaya bahawa remaja tersebut sendiri yang menggunakan wang di Google Play untuk melanggan PUBG.


Gambar sekadar hiasan

Akhirnya, dia mengaku dia sendiri yang pindahkan duit dari akaun datuknya untuk melanggan permainan online PUBG itu.

Apalah perasaan datuknya itu selepas duit pencennya habis begitu sahaja dalam permainan video cucunya.

Sumber : HarianMetro| LobakMerah via Right News

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.