Luna Maya

Susulan rakaman anak yg ditmpar ayah, Ielaki ini dilihat menjaga, berborak dan menyikat rambut anak kecil tersebut mengundang sebak netizen

Siapa yang tak geram melihat seorang anak kecil dipukul oleh bapanya sendiri di tempat awam. Hal ini bukan sahaja menjatuhkan maruah kanak-kanak tersebut, tetapi juga boleh disifatkn sebagai penderaan.

RAKAMAN VIDEO PENUH DIBAWAH SEKALI

Menerusi satu perkongsian yang tular di Twitter, seorang pengguna dikenali sebagai @admqrie telah memuat naik kembali satu posting yag diperoleh di akaun TikTok berkenaan seorang lelaki memberi amaran kepada seorang bapa apabila dia memukul anaknya sendiri.

Namun begitu, apa yang membuatkan netizen berasa sebak dalam geram adalah tindakan spontan kanak-kanak berkenaan yang tetap mempertahankan bapanya dari dikasari oleh individu yang merakam video tersebut.

Dia yang telah dipukul oleh bapanya sendiri menghalang tubuh lelaki itu dari terus dikasari perakam video.

Susulan daripada tularnya video berkenaan, ramai yang telah meninggalkan komen dengan mengecam tindakan bapa kanak-kanak terbabit yang jelas melakukan penderaan kepada anaknya.

Mereka juga turut berasa sedih melihat kegigihan kanak-kanak perempuan itu dalam mempertahankan bapanya yang sudahpun terjatuh dikasari individu yang geram dengan tindakan biadapnya.

Menerusi ruangan komen pengguna Twitter itu, salah seorang netizen telah memuat naik tangkapan layar posting dari Facebook  mengenai anak beranak tersebut.

Ada yang mendakwa bahawa bapanya merupakan seorang penagih dadah dan mereka hidup dijalanan sekitar Chow Kit. Walau bagaimanapun, kesahihan lokasi tersebut tidak dapat dipastikan kerana belum ada sebarang kenyataan daripada mana-mana pihak.

 

Difahamkan video yang terbaru, seorang lelaki menjaga adik kecil ini.

 

Sumber: OhMyMedia,Twitter @admqrie@_sshaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *