Luna Maya

Datuk Aliff Syukri Mula Rasa Trtekan Bila Rumahnya Yg Bernilai RM 6 Juta Masih Tiada Pembeli

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri tertek4n apabila sebuah rumah miliknya yang terletak di Bukit Bintang, Kuala Lumpur masih belum terjual.

Lu4han itu dibuat Aliff menerusi satu posting di Instagramnya, semalam.

Menurut Aliff, rumah berkenaan dijual pada harga RM6 juta dan ia lebih rendah daripada harga pasaran iaitu RM6.5 juta.

“Home sweet home bawah Pavilion mall Bukit Bintang dan berjiran dengan JW Marriot.

“Menunggu pembeli rumah ini yang tidak kunjung tiba, saya jer duduk sini.

“Saya dah jual murah RM6 juta jer sebab harga market value adalah RM6.5 juta,” katanya.

Menurutnya, antara faktor utama rumah tersebut masih belum dijual berkemungkinan berpvnca daripada situasi pandemik yang mel4nda negara.

“Tak tahu apa masalah masih tak ada pembeli sekarang ni musim Covid-19 nak shopping semua tutup kedai.

Sementara itu, menerusi ruang komen kebanyakannya bersetuju situasi pandemik menjadi pvnca jualan rumah semakin sepii.

Pun begitu, ramai juga menganggap ayat digunakan Aliff itu seolah nilai RM6 juta adalah jumlah yang kecil.

“Jangan kata 6 juta, silap-silap RM6 pun tak ada datuk”

“Datuk ingat beli rumah macam beli goreng pisang?”

“Sediih saya, harap ada yang beli rumah datuk,” tulis beberapa netizen.

KOMEN NETIZEN:

“Kalau siapa nak beli hubungi manager saya,” katanya.

Sumber : Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.