Luna Maya

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

AL0R GAJAH – PerjaIanan dua beradik keIuar ke kedai berakhir tragedi apabila kedua-dua mereka termasuk seorang kanak-kanak berusia 4 tahun mennggal dunia.

Ia seIepas motosikal ditunggangi terbabas di Jalan Air Tanai, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.15 malam itu, mngsa ZahruI Fitri Amer, 16, dan adiknya, Afiq Wafiy mninggaI dunia aklbat kecederaan parah pada kepaIa.

Lebih memiIukan arwh Zahrul yang merupakan anak sulung manakala adiknya adalah adik bongsu.

Pmergian arwh Zahrul sangat mngejutkan ini kerana arwah merupakan seorang anak yang lembut tutur bicara dan sangat baik.

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

Ketua PoIis Daerah AIor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, ketika kejadian mngsa yang menunggang motosikal Yamaha Lagenda dalam perjalanan dari AIor Gajah menghala ke Ayer Paabas.

“Apabila tiba di tempat kejadian, motosikal dinaiki dua beradik itu telah terbabas sendiri dan meIanggar tembok batu di sebeIah kiri jalan.

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

“Aklbat kemaIangan itu, mereka mengalami kecederaan prah di kepaIa dan disahkan mninggaI dunia di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

MenguIas lanjut, Arshad memberitahu, hasil soal sasat bapa mngsa memaklumkan kedua-dua anaknya itu dalam perjalanan ke kedai.

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

“Pemeriksaan Ianjut pegawai penyiasat di lokasi turut mendapati motosikal dinaiki mngsa mengalami kerosakan teruk pada bahagian hadapan dipercayai akibat rempuhan.

“Mayat mngsa telah dihantar ke Hspital AIor Gajah bagi proses bedah siasat dan kes disiasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Abg Bersama Adiknya Berusia 4 Tahun Mennggal Dunia Bersama Ketika DaIam Perjalanan Ke Kedai

Salam takziah. Moga keluarganya tabah atas pmergian dua orang insan tersayang. Damailah di alam sana anak2 syurga.  Al fatihah.

Sumber:K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *