Luna Maya

Tular Rakaman Wanita Diserang Anjing PeIiharaan Sendiri Hingga Patah Tulang Akhirnya Ini Yg Berlaku

Seorang wanita terpaksa bertarung nyawa melawan anjing peliharaan kesayangannya selepas haiwan itu menyerangnya secara tiba-tiba ketika dia sedang mengikat tali kasut di dalam lif, lapor Daily Star.

Wanita dari Colombia yang berusia 25 tahun itu sedang mengikat tali kasut di ruang tamu rumahnya sebelum tiba-tiba diserang dan digigit pada lengan oleh anjing jenis pit bull yang berusia empat tahun.

Berasa bimbang dan dalam kesakitan yang teruk, wanita itu tidak mempunyai pilihan lain selain cuba untuk mencari perlindungan di dalam lif, walau bagaimanapun anjingnya itu tetap tidak mahu melepaskannya dan mengikutnya masuk.

Menerusi satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di dalam lif, wanita itu dilihat telah masuk ke dalam lif dengan pendarahan yang banyak sambil digigit oleh anjing berkenaan di bahagian lengannya.

Pihak berkuasa tempatan berkata, mereka akan menyiasat keadaan terkini haiwan tersebut.

Anjing itu akan dihantar ke Sekretariat Kesihatan Pusat Zoonosis Cúcuta untuk dianalisis tingkah lakunya selama sepuluh hari bagi menentukan nasibnya.

Dalam kes lain, seorang gadis didakwa mati ‘berdarah’ setelah diserang oleh sekumpulan anjing ketika keluar berjoging pada waktu petang, berhampiran bandar San Juan di barat Argentina, lapor Mirror.

Sumber SiakapKeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *