Luna Maya

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Umum tahu bahawa perintah kawalan pergerakan (PKP) masih berkuatkuasa di seluruh negara kita. Antara SOP utama yang perlu dipatuhi oleh rakyat adalah kewajipan memakai pelitup muka dan penjarakan sosial 1 meter.

Bagaimanapun, ada ramai individu yang ‘degil’ dan melanggar SOP sesuka hati mereka. Begitulah seperti sebuah video tular memaparkan sekumpulan individu sedang berkumpul menjamah durian beramai-ramai, baru-baru ini.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Apa yang lebih mengejutkan adalah apabila netizen yang memuatnaik video tersebut di Twitter mendakwa MP Batu Pahat, Mohd Rashid Hasnon yang juga merupakan Timbalan Speaker Dewan Rakyat turut terlibat sewaktu ‘sesi makan durian’ tersebut.

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

“Seronok nampak MP Batu Pahat merangkap Timbalan Speaker merangkap pengkhianat berkumpul ramai-ramai makan durian?” tulis netizen itu.

Bukan setakat melanggar SOP dengan berkumpul beramai-ramai sahaja, malah kesemuanya dilihat tidak memakai pelitup muka dalam video berkenaan.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati terhadap tindakan semua individu yang dirakam dalam video berkenaan.

Dalam pada itu, ramai yang memerli para pemerintah yang disifatkan tidak mempedulikan perasaan rakyat yang seakan dikurung dalam ‘kawad berduri’ di waktu PKP ini, sedangkan mereka seronok bersuka ria tidak patuh SOP.

Nanti kena buka kertas siasatan juga lah kan?

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Rakyat dikurung dalam kawad berduri

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Majoriti tak pakai mask, takde jarak

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Tak nak saman ke PDRM?

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Bukan video lama, buktinya jersi Liverpool ‘season’ baru

Tular Rakaman Makan Durian Beramai-ramai Tanpa SOP, Netizen dakwa MP Batu Pahat Terlibat

Bagaimanapun, adalah tidak dapat dipastikan bila kejadian tersebut berlaku. Marilah kita nantikan jawapan daripada pihak yang terlibat, jika ada.

 

 

Sumber: Twitter @LagaCawan,ohmymedia

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Pihak Bulletin Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.