Luna Maya

Aku sedih tau suami dpt isinar tp satu sen pun dia tak bagi dekat aku. Jeles aku tgk suami orang lain hargai sangat2 kat lstri dia

Assalamualaikum. Just nak meluahkan perasaan je. Baru2 ni husband ada dapat duit isinar tapi satu sen pun dia tak bagi dekat aku. Dia cuma beli barang dapur dan belanja makan je. Kitaorg dah 3 tahun duduk rumah sewa mesin basuh pun takde lagi.

Hari tu aku ada cakap n4nti kalau dap4t duit kwsp tu belilah mesin basuh. Tu je aku minta tapi lain jawapan yang aku dapat. Aku tahu dia betulkan kereta dengan duit tu, bayar hutang sikit2 dan settle kan bill2 air dan mantainance rumah tapi takkan takde lebih.

Aku suri rumah je kadang2 nak jugak beli barang2 keperluan aku dari hasil titik peluh suami.

Tapi apakan daya dia still tak faham aku. Semalam dia marah aku dia tanya kenapa tiba2 nak sentap xde angin xde ribut.

Dia paksa aku cakap kenapa apa salah dia tapi min aku xtak boleh nak cakap nak luah kat dia rasa macam berat sangat mulut aku ni nak luah.

Aku just cakap kat dia tanya diri sendiri and kalau luah pun nanti buat lagi aku cakap macam tu .

Nursyafira Nasirbukan payah, dia xmau beli mesin basuh xpayah basuh bju dia.. hahahahhaa satgi ramai mai kecam aku… hmm mesin basuh kepentingan bersama tau dak.. haish toklaki pun…

Cma mungkin dia tak faham keadaan puan. Kalau dia betul2 kedekut, sesen pun dia tak kan belanjakan untuk kat rumah, sebaliknya dia suruh puan cari sendiri. 1 lg alternatif terbaik, puan carilah part time dropship. Sambil2 je. Pg2 puan buat marketing. Tghari selesai semua kerja, puan boleh check kalau2 ada order masuk.

Insyallah puan, Allah nak duga kita ni mcm2 cara, cuma mcammna kita nak hadap, nak minta tlg Allah. Itu saja. . Semoga puan diberi ketabahan, kegembiraan dan ketenangan dalam hubungan suami isteri.
P/s : jgn ukur kegembiraan, kesenangan org dgn kita. Sebab Allah dah atur jalan cerita masing2

Aimiera Azha – Xtaw nak kata. Tpi duit pnya hal mcm2 boleh jadi. Sebab tu aku sakit pun aku kerja. Manatahu harini laki aku elok. Esok2 xtaw lagi. Jadi baik aku beringat jala.

Ti Ha – Die xbeli mesin basuh, kau xyah la cuci baju, biar semua baju bertaik lalat, kalau die tnya knp xcuci baju, kau ckp la kau bukan mesin basuh nak kena cuci kain baju, segala kerja rumah ni tugas suami tau tmsok la mencuci kain baju.

Kita ni tugas jaga anak, didik anak, layan suami, Kita tolong die buat smua kerja rmh, dri memasak, mencuci tu smua belas ikhsan kita pada suami. kalau aku, mmg xde la nak tahan smpai 3 thun xde mesin basuh,

Kalau die cop duit sgt, kau hari2 anta je baju dkt dobi. Settle.

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *