Luna Maya

LeIaki Ini Menerima Padah Diturun Pangkat, Bawa lstri Bersiar2 Naik Helikopter Polis

Isteri mana yang tidak teruja apabila suami mengajak keluar rumah untuk makan angin, malah bukan ke lokasi biasa-biasa seperti pusat beli belah sebaliknya bersiar-siar dengan menaiki helikopter

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Itu dilakukan seorang anggota polis Thailand, Akkarapol Yeekoh apabila membawa si isteri menikmati pemandangan indah sambil wanita tersebut merakam video dengan berlatarbelakang lagu How Do I Live nyanyian LeAnn Rimes.

Menerusi laporan Coconuts Bangkok, rakaman video berdurasi 33 saat itu memaparkan pemilik akaun TikTok Keng_pakapawan mengabadikan detik romantis bersama suaminya sebelum menjadi tvlar di media sosial.

Bagaimanapun, tindakan ‘sesuka hati’ Akkarapol yang menggunakan helikopter milik P0lis Diraja Thailand berkenaan membawa padah apabila mendapat perhatian pihak polis baru-baru ini.

Polis daerah Udon Thani iaitu Komander Pitsanu Unhaseri dalam satu kenyataan pada Selasa berkata, pihaknya telah menubuhkan sebuah jawatankuasa untuk menyiasat kejadian tersebut bagi melindungi reputasi serta imej pengawai kerajaan.

“klau bg saya tak salah pun isteri diapun.. sekurang2 nya isteri seorang anggota dpat jga merasa bagaimana bahaya dan susahnya kerja sebagai seorang anggota..,klau nak bg hukuman bgla tindakan disiplin sja sebagai amaran nda payahla turunkan pangkat….kesian la….niatnya baik utk isteri nya mesti Allah balas yg baik2 jga utk dia,..Aamiin…”

“Harta kerajaan dibuat mcm harta sendiri. Kat malaysia pun ramai yg mcm tu. Cuma pandai cover line.”

Malah bukan itu sahaja, dia turut mengarahkan Akkarapol diturunkan pangkat dan memegang jawatan yang biasa, hukuman ‘standard’ bagi individu dalam penyal4hgunaan kvasa.

Tonton video di bawah :

Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *