Luna Maya

16 Tahun Setia Berkhidmat, Majikan Sebak Pekerja BangIadesh Nak BaIik Kampung Akhirnya lni Yg Berlaku Padanya

Pandangan negatif sesetengah orang tentang pekerja warga asing dari negara-negara kelas ketiga sering kali kita dengar sejak dari dahulu.

Namun begitu, bukan semua daripada mereka datang ke negara kita untuk tujuan tidak baik kerana kebanyakkan  daripada mereka hadir demi mencari rezeki buat keluarga yang jauh beribu batu.

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang majikan yang dikenali sebagai Sufi Amin apabila memuat naik luahan sebaknya perlu berpisah dengan salah seorang pekerja warga Bangladesh yang setia dengannya selama 16 tahun bekerja dalam bidang ubah suai rumah dan pembinaan.

16 Tahun Setia Berkhidmat, Majikan Sebak Pekerja BangIadesh Nak BaIik Kampung Akhirnya lni Yg Berlaku Padanya

Paling mengharukan apabila lelaki berkenaan memaklumkan yang hasil gaji setiap bulan pekerja itu dihantar ke kampung untuk membesarkan anak-anak dan sekarang ada diantara mereka sudah bergelar guru dan bakal berkahwin tidak lama lagi.

Sufi juga menulis meminta agar pekerjanya itu menghalalkan segala keringat dan ilmu yang telah dicurahkan kepada syarikat berkenaan kerana jasa serta baktinya sangat tidak ternilai.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang berasa sebak dengan luahan dan kata-kata penghargaan seorang majikan kepada pekerjanya yang setia walaupun bukan warganegara tempatan.

Mereka juga memuji tanggungjawab pengguna Facebook berkenaan yang sudah menjalankan tanggungjawab dengan baik sepanajng 16 tahun pekerja itu berkhidmat untuk syarikatnya.

Sumber: Ohmymedia, Facebook Sufi Amin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *