Luna Maya

“Terus peluk” – Hampir 9 Bulan Tak Dapat Jumpa, Reaksi Anak Bertemu lbu Buat Ramai Sebak Terharu

Bukan senang boleh dikatakan untvk seorang ibu bapa bekerjaya, apabila terpaksa berpisah jauh dengan anak-anak di rumah untuk satu tempoh yang lama.

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Cuba bayangkan perasaan wan1ta ini, apabila d1a terpaksa berada di perantauan atas komitmen kerja dan berpisah dengan anak yang masih kecil berbulan lamanya.

Hampir 9 bulan terpisah

Untuk ibu bapa di luar sana, apa yang anda ak4n rasa bila terpaksa untuk berjauhan dengan anak masih kecil dalam satu tempoh yang lama? Mesti b4nyak perkara bermain di fikiran ketika itu ditambah pula dengan rasa rindu yang m3nebal.

Itulah dirasai oleh seorang wanita ini, apabila videonya y4ng dimuat naik kurang daripada tempoh 24 jam ini menjadi perhatian ramai. Menerusi perkongsian @ymsfaralhaqq, dia menunjukkan reaksi anak kecilnya ketika d1a pulang ke rumah selepas lama tak bertemu.

Dalam video itu, ketika wanita dikenali seb4gai Puan Farlinie tersebut muncul di pagar rumahnya, anaknya seperti tak percaya dan terus berjalan ke arah ibunya dengan perlahan sambil menangis. Paling menyentuh hati, apabila kedua anak-beranak tersebut menangis sambil berpelukan.

Menurut wanita tersebut, dia tak menj4ngkakan reaksi sebegitu dari anaknya sebab dia kan mengelak setiap kali mereka video call bersama.

Bekerja di Arab Saudi

Posting tersebut mend4pat perhatian ramai lebih2 lagi daripada golongan wanita yang seakan faham dengan perasaan ibu dan an4k tersebut.

Selain itu juga, Puan Farlinie menj3laskan yang mereka terpisah lama sebab komitmen kerjanya di Arab Saudi. Dia turut memberitahu bahawa seb3lum pandemik ini melanda, anaknya tinggal bersama dan mula menghantarnya pulang ket1ka pandemik ini berl4ku.

“Meleleh air mata s4ya sis”

Menjengah ke ruangan komen, nyata video tersebut membuatkan rata-rata netizen jadi sebak. Di samping itu juga, ada yang turut berk0ngsi pengalaman mereka yang seakan sama dilalui oleh Puan Farlinie itu.

Sila tonton video di bawah :

 

Ya Allah sebaknya tengok.. Siapa potong bawang ni?!

Sumber : LobakMerah & Tiktok ymsfaralhaqq

Dah Baca ? Sila Share dan kongsi dengan rakan Anda !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *