Luna Maya

Nikki atau Suki lebih layak, ramai tak ‘restu’ Aliff Aziz juara GV8?

Program realiti nyanyian, Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) melabuhkan tirainya malam tadi apabila menyaksikan Aliff Aziz dijulang sebagai juara sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi.

Namun di sebalik kemenangan tersebut, terdapat segelintir penonton seolah-olah kurang berpuas hati dengan keputusan diumumkan meskipun diadili oleh empat juri profesional.

Menerusi pemerhatian di laman Twitter, rata-rata warganet memberikan pendapat bahawa finalis lain seperti Nikki Palikat atau Suki Low lebih layak bergelar juara berbanding penyanyi kelahiran Singapura itu.

Malah, ada juga menyifatkan penyanyi berusia 31 tahun itu adalah juara yang tidak ‘direstui’ selain mendakwa sudah boleh meramal kemenangan berkenaan dari dulu lagi.

“Tapi nampak Juara #gegarvaganza8 kali ni tak direstui ye hahahah. Lepas orang umum ‘the moment of silent’. Orang macam tak teruja. Astro please hahaha. Sangat krik krik krik. Orang padal ingat Nikki tapi lepas sebut nama jadi . Orang macam “eh?” – i rasya

Bukan sebab dia Singapura, tapi ada yang lagi layak

Terdahulu, Nikki berada di kedudukan naib juara manakala Suki pula berada di tempat ketiga dimana masing-masing membawa pulang wang tunai RM50,000 dan RM20,000 berserta trofi.

Program GV8 dihoskan oleh Nabil Ahmad dan Jihan Muse yang berlangsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Sumber: Ohmymedia, Twitter search , Instagram Astro Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.