JEPUN – Kejadian tanah runtuh telah berlaku di bandar Atami di wilayah Shizuoka menyebabkan 19 orang hilang selepas beberapa hari kawasan tersebut dilanda hujan lebat.
Banjir lumpur telah menimbus beberapa bangunan dan penduduk berpusu-pusu keluar menyelamatkan diri serta harta benda mereka.
Rakaman Video Di Bawah Sekali
Tanah runtuh itu berlaku kira-kira pukul 10.30 pagi ini menyebabkan sejumlah rumah musnah dan lebih 200 kediaman lain terputus bekalan elektrik.
Pihak berkuasa tempatan akan mendapatkan bantuan tentera untuk lakukan operasi mencari serta menyelamat mangsa dikhuatiri tertimbus bawah tanah.
Video yang tular ini telah menarik perhatian warganet.
Antara komen menarik
When mother strike
Kuasa Yang Maha Esa
kejuruteraan cerun tak ambil kira
apa nasib kereta putih tu?
husnuzon kereta putih
Nasib baik
Sila tonton video di bawah
助けて、どうしていいかわかんない pic.twitter.com/bod6nxeooT
— Nakajima Mako (@522Kmkm) July 3, 2021
SUMBER: AFP
Apa pendapat anda? Sila kongsikan di bahagian komen.
Pihak Bulletin Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Nak copy artikel ini? Jangan malu jamgan segan. Anda dipersilakan dengan penuh keizinan kami.
Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya.