Luna Maya

Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak

Beberapa pegawai menteri sudah mula mengemaskan barang-barang dan mengosongkan pejabat masing-masing pada Sabtu.

Difahamkan, ada yang sudah berbuat demikian sejak UMNO mengumumkan menarik sokongan terhadap Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan kerajaan Perikatan Nasional (PN).

RAKAMAN VIDEO DI BAWAH SEKALI

Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak

Seorang pegawai menteri berkata, beliau sudah mengemas barang-barang sejak kemelut politik melanda negara beberapa minggu lalu.

“Sebelum UMNO tarik sokongan lagi saya sudah kemas barang-barang dan hanya tinggal sedikit di pejabat,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Sabtu.

Sementara itu, seorang lagi pegawai ketika dihubungi melalui aplikasi WhatsApp berkata, beliau juga sedang mengemas pejabat, namun tidak mengulas lanjut.

Menurutnya, cadangan itu dibuat bagi membolehkan kerajaan terus berfungsi ketika pandemik Covid-19 dengan sokongan bipartisan di Parlimen.

Pada masa sama, ia bagi mengelakkan kumpulan kleptokrat memerintah jika kemelut politik berterusan dan tidak diselesaikan segera.

Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak
PUTRAJAYA – Khairy Jamaluddin Abu Bakar hari ini tampil memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat Malaysia sekiranya ada kekurangan sepanjang berkhidmat sejak 10 Mac tahun lalu.

“Saya mengambil peluang di sini untuk memohon maaf kepada sesiapa yang ada pengalaman buruk dengan Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) sejak dilancarkan kerajaan.

“Namun saya berjanji akan terus lagi belajar, menambah baik dan berjuang untuk keadaan lebih sempurna selepas ini,” kata Menteri Teknologi, Sains dan Inovasi menerusi hantaran itu.

Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak

Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak Video: Gempar! Pejabat TPM Dato Sri Ismail Sabri Kosong Buat Ramai Sedih dan Sebak

Nada agak sayu beliau yang juga Menteri Penyelaras PICK ketika berucap itu menimbulkan spekulasi adakah ini adalah hari terakhir Khairy, 45, bertugas secara rasmi sebagai menteri.

Antara reaksi netizen terhadap kata ucapan dari beliau :

Dalam pada tu tersebar 1 video dipejabat Tpm Dato Sri ismail sabri dah kosong di media sosial.

KLIK VIDEO KAT BAWAH NI

 

Sumber NewsViralToday & tiktok Shizul74

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *