Luna Maya

Shuib nafi bercinta dengan Vida – “Tak mungkin, kami tak sepadan..”

“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal

Selepas lima bulan pemergian isteri tercinta, Allahyarham Siti Sarah, pelawak Shuib Sepahtu mengakui sedang mengenali seorang wanita.

Namun, Shuib dikecam oleh netizen apabila ada yang menyifatkan terlalu awal untuk dibicarakan mengenai perkara itu.

“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal

“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal

“Kalau sy tertonggeng kat rumah..” Shuib Akhirnya Dedahkan Kenapa Dia Ingin Kawen Awal

“Jadi, saya tidak perlu dengar kerana terlalu banyak pendapat orang.

“Saya hanya perlu dengar kata ibu, ibu bapa mertua dan keluarga saya. Sebabnya yang ada dengan saya bukan netizen, tetapi keluarga saya.

Jika ssya menangis dan tertonggeng di rumah tidak ada netizen datang bertanya khabar, saya okey atau tidak..

Oleh sebab itu, saya hanya mahu fokus pada kehidupan saya sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, Shuib mengakui ramai wanita menghantar mesej untuk berkenalan namun dia tidak mengambil serius tentang perkara itu.

“Ibu setiap hari tanya, ada ke kawan yang boleh saya bawa berjumpa dengannya.

Ramailah wanita yang menghantar mesej menerusi laman sosial bertanya khabar, tetapi saya takut.

“Jika mahu mencari jodoh perlu persetujuan daripada ibu dan anak-anak.

Kalau saya yang suka tetapi anak-anak tidak okey memang tidak akan jadi.

Buat masa ini saya serahkan kepada Allah sahaja,” katanya.

Selepas kenyataan penyanyi Siti Nordiana, jutawan kosmetik Datuk Seri Vida juga tidak terkecuali apabila terpalit usikan manja orang ramai dengan pelawak popular Shuib.

Menurut laporan Harian Metro, Vida berkata, dia tidak menolak jika bertemu jodoh dengan Shuib apatah lagi pelawak tersebut memenuhi ciri-ciri lelaki idamannya.

Vida tak tolak kalau bercinta dengan Shuib – “Dia ada ciri Ielaki idaman..”

“Shuib seorang lelaki yang baik dan penyayang. Saya lihat sendiri bagaimana dia melayan anak-anaknya dengan penuh kasih sayang.

“Sejujurnya saya tiada masalah untuk mengenalinya secara lebih dekat. Lagipun sebelum arwah Siti Sarah meninggal dunia kami sudah menjadi rakan kongsi untuk produk makanan Unagi.

Vida tak tolak kalau bercinta dengan Shuib – “Dia ada ciri Ielaki idaman..”

“Malah, saya pun rapat dengan anak-anaknya. Saya selalu juga bersiaran langsung bersama anak-anak Shuib melalui Instagram ibu mentuanya.

“Seronok setiap kali berpeluang bersembang dengan mereka,” kata pemilik nama Hasmiza Othman itu.

Bagaimanapun, jutawan berusia 50 tahun itu mengakui perlu melalui proses perkenalan dan restu terlebih dahulu sebelum ke fasa yang lebih serius.

Vida tak tolak kalau bercinta dengan Shuib – “Dia ada ciri Ielaki idaman..”

“Orang luar boleh berkata apa saja, tapi hati manusia tak boleh dipaksa-paksa. Tuan empunya badan yang akan membuat keputusan.

“Kalau tanya saya sekarang saya tiada masalah untuk berkawan dengan Shuib,” ujarnya.

Menerusi laporan sebuah portal sebelum ini, Shuib yang juga bapa tunggal kepada empat orang anak berkongsi ciri-ciri wanita idamannya iaitu manja dan pandai menyanyi.

Vida tak tolak kalau bercinta dengan Shuib – “Dia ada ciri Ielaki idaman..”

Selepas mengakui sedang mengenali hati budi seseorang, pelawak dan usahawan Shuib mendedahkan jutawan kosmetik Datuk Seri Vida bukan individu yang dimaksudkan.

Memetik laporan Harian Metro, pemilik nama Shahmira Muhamad itu berkata, namun dia tetap selesa berkawan dengan Vida atas urusan bisnes yang dijayakan sejak arwah isterinya Siti Sarah masih ada.

“Vida bukanlah individu yang sedang saya berkawan sekarang. Walaupun ramai yang cuba meneka dengan menamakan beberapa individu lain tapi identitinya biarlah rahsia sebab kami masih dalam peringkat perkenalan.

“Jadi tak mungkinlah saya akan bercinta dengannya. Lagipun kami berdua tak sepadan sebab dia memiliki pengaruh yang terlalu besar dan memiliki segala-galanya.

“Sementara saya mencari seseorang yang sederhana dan mampu menjaga anak-anak saya yang masih kecil sebaik mungkin,” katanya.

Tambah usahawan bisnes minuman Bubble Bee itu, siapapun gerangan individu yang menjadi jodohnya nanti haruslah dipersetujui oleh ahli keluarga dan anak-anaknya.

“Kalau boleh soal jodoh ini saya tak mahu bercerita sangat sebab terlalu sensitif. Lagipun jodoh ini rahsia Allah. Saya boleh merancang dengan siapa yang saya nak berkawan tapi tak tahu adakah dia jodoh terbaik saya.

“Cuma andai satu hari saya terbuka hati untuk berkahwin, wanita ini perlu mendapat persetujuan daripada ibu dan anak-anak saya terlebih dahulu,” ujarnya.

Semalam, media melaporkan Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman tidak menolak jika ditakdirkan bertemu jodoh dengan bapa tunggal kepada empat orang anak itu selain memiliki ciri-ciri lelaki idamannya.

Sumber: Ohmymedia, Harian Metro (Najiy Jefri) , Instagram Shuib & Vida

Leave a Reply

Your email address will not be published.